Kuvittele itsesi mökin rantaan laineiden liplattaessa edessäsi ja auringon laskiessa yllesi. Makaat laiturilla paljain varpain ja nautit auringon viimeisistä lämmittävistä säteistä ja kuuntelet tuulen suhinaa pihakoivuissa. Aamulla ei ole aikaista herätystä arkisiin toimiin ja mietit, miten tämän kauniin päivän voisi päättää, kun mieleesi muistuu lapsuuden kalastusretket ja kenties myös lähivuosien vähäuniset viikonloput veneillessä. Kalat ruokailevat öisin ja mikäpä sen parempi tapa viettää yötöntä Suomen yötä kuin vesillä kaloja narraten.

Kalastuslupa verkkokaupasta

Virvelit ja muut tarvittavat välineet löytyvätkin pölyttymästä mökin nurkasta. Lastaat veneesi ja samalla hetkellä muistat sen: kalastuslupa puuttuu! Tuo pieni paperilappunen, tai sen puute, voi määrätä sen syödäänkö huomenna omassa grillissä valmistettua puhdasta suomalaista kalaa vai eilisiä euron makkaroita. Mistä sen kalastusluvan tähän hätään saisi? Onko mentävä virastoihin jonottamaan? Myykö paikallinen kyläkauppa tai kioski lupia? Miten nämä paikat ovat auki? Alat vaipua epätoivoon kun saat ajantajusi takaisin ja tajuat että nyt on perjantai-ilta kymppiuutisten jälkeen, eikä kalastusluvan saaminen tälle illalle vaikuta järin todennäköiseltä...

Vaan eipä hätää! Tässä kohdin pääsemme vastaamaan otsikon kysymykseen: mitä yhteistä on kalastamisella ja verkko-ostamisella? Tietenkin verkko! Verkko helpottaa sekä kalastamista että maksamista, kuin myös kalastamisen maksamista. Kalastusluvan voi nykyään ostaa verkkokaupasta. Eipä siis muuta kuin tabletti tai läppäri syliin (ei edes mökillä olla vuonna 2014 ilman tätä tuikitärkeää, joka paikkaan mukana kulkevaa nykyteknologiaa) ja surffamaan aaltojen sijasta internetin ihmeelliseen maailmaan.

Verkosta löytyy useampia kauppoja, joista kalastusluvan saa hankittua napin painalluksella. On järkevää valita vaihtoehto, jossa on luotettava maksunvälittäjä. Näin voit varmistaa että lupasi todella tulee, eikä maksu mene niin sanotusti harakoille. Esimerkiksi kalakortti.com toimittaa luvan suoraan matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi. Lisäksi saat vielä sen nostalgisen muovikortinkin niitä reissuja varten, joilla nykyteknologia jätetään kiltisti kotiin odottamaan sateisia ja kylmiä syysiltoja. Nauttikaamme niiden iltojen odotuksesta, sillä tässä tapauksessa odottavan aika on lyhyt!


Kirjoittaja

Viivi Ahlqvist
etunimi.sukunimi@maksuturva.fi

Topics: kalastuslupa, verkkokauppa

Uusinta Twitterissä