Kuten yrittäjyydessä, niin urheilussakin ihmistä vie eteenpäin intohimo ja rakkaus siihen mitä tekee. Huipulle harvoin pääsee yksin ja se edellyttääkin yrittäjän / yrittäjien ympärille oikeita ihmisiä ja hyviä verkostoja. Yrittäjältä vaaditaan osaamisen lisäksi aimo annos rohkeutta ja oikeaa asennetta.

Ensimmäinen askel niin yrittäjäksi kuin huippu-urheilijaksi ryhtymisessä on päättää, että tätä haluan tehdä ja uskon siinä pärjääväni. Näin teki myös aikoinaan Alex Forsström, kun hän aloitti ammattimaisen ralliuransa 14-vuotiaana ajaen Viron nuorten mestaruussarjassa.

Nyt 20-vuotiaalla rallilupauksella on takanaan useita voittoja ja hienoja saavutuksia, joista viimeisimmät ovat Suomen rallihistorian ensimmäinen Nuorten Ralli Cup- mestaruus kaudella 2014, Pohjois-Euroopan 2-vetoisten mestaruus kaudella 2016 ja 2.sija Junioreiden EM-sarjan osakilpailussa Latviassa 2016, jossa Alex haastoi kaikkien yllätykseksi oman luokkansa tehdaskuskit.

Kuten yrittäjyyteenkin, niin myös urheiluun liittyy nousuja ja laskuja. Takapakkia tuli syksyllä heti hienosti menneen Latvian kisan jälkeen Tampereen SM-rallissa, jossa Alex ajoi ulos oman luokkansa johtopaikalta yli 120 km/h:n vauhdista. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin, mutta autosta ei saatu kalua enää vuoden viimeiseen Latvian mestaruussarjan osakilpailuun. Nyt Alexin auto Opel Adam on kuitenkin kunnossa ja valmiina starttaamaan ensi kauteen.

Kaudella 2017 Alex osallistuu kovatasoiseen Rallin SM-sarjaan sekä Latvian mestaruussarjaan. Tavoitteena ensi kaudelle on
tuplamestaruus.

Yhtenä tavoitteistani ensikaudella on voittaa "Tulevaisuuden Tähti" -palkinto, joka jaetaan Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpailevien kuljettajien kesken. Palkintoon kuuluu auto Jyväskylän MM-ralliin Junioreiden MM-sarjan osakilpailuun”, Alex kertoo ensi kauden tavoitteistaan.

Rallikaudelle tarvittava rahoitus ei ole koskaan ollut mikään itsestäänselvyys ja sen eteen pitää tehdä koko ajan töitä. Alexin tukiverkon perusta ovat oma perhe ja pitkäaikaiset yhteistyökumppanit. Lisäksi rahoitusta haetaan sijoitus- ja sponsoritoiminnan kautta.

Paljon on töitä tehtävänä, että tavoitteet toteutuvat ja sen takia kaikesta tuesta on minulle suuri apu”, Alex kertoo.

Myös Maksuturva on ollut mukana tukemassa pienellä panoksella ja toivomme, että Alex saisi tarvittavan määrän tukijoita myös seuraavalle tärkeälle kaudelle. Alexin isoimpana tavoitteena on maailmanmestaruus ja ei ole lainkaan mahdoton ajatus, etteikö Alex voisi olla seuraava suomalainen rallin maailmanmestari. Ilman tavoitteita et voi mitään saavuttaa! Go Alex Go!     

Lisätietoja: alexforsstrom.rally@gmail.com / +358451867784 /    Alex Motorsport

 

 Tsekkaa Alexin menoa oheiselta videolta:

 


 

 

Konsta Karvinen

Kirjoittaja on Maksuturvan Director, Devops ja toinen perustajista.

 

Uusinta Twitterissä