Maksupäätepalveluja tarjonnut Rahaxi Processing Oy poistui Suomen markkinoilta toukokuun lopulla. Kaksi viikkoa ennen ilmoitettua lopetuspäivää tapahtunut yhteyksien lakkautus katkaisi tuhansilta yrityksiltä maksupäätetoiminnan kesken kauppapäivän. Yksi pinteeseen joutuneista oli Suomen suurin armeijatavaran erikoisliike Varusteleka.

 Rahaxin maksupäätteet pimenivät aamulla täysin yllättäen. Kiitos ATK Lillhongan, Maksuturvan ja Poplatek Paymentsin nopean toiminnan, uudet maksupäätteet saatiin käyttöön ennätysajassa, heti seuraavana päivänä, kertoo Varustelekan myymäläpäällikkö Tero Mauno.

Nopea reagointi tuli Maunon mukaan ehdottomaan tarpeeseen, sillä varalaitteilla ei kovin pitkälle pötkitä. Korttimaksujen sujuva vastaanotto on tärkeää niin asiakaspalvelun kuin kirjanpidon kannalta.

 Meidän prioriteettilistan ykkösenä on aina asiakkaat. Suurin osa heistä maksaa ostokset kortilla, joten tämä halutaan tehdä niin helpoksi kun mahdollista. Vaikka varalaitteilla pärjäsi päivän, niin sitä ei missään nimessä haluttu jatkaa, toteaa Mauno.

 

Kahden viikon toimitus kahdessa päivässä

Tilanteen ratkaisu edellytti eri toimittajilta tiivistempoista yhteistyötä usealta paikkakunnalta käsin. Poplatek Paymentsin jälleenmyyjä, Maksuturva, laittoi päätteet saman tien tilaukseen ja ne toimitettiin Poplatekilta Varustelekalle vielä saman päivän aikana. Integraatiosta vastasi etänä – ja ennätysnopeudella – Varustelekan pitkäaikainen kassajärjestelmäkumppani ATK Lillhonga.


 Ollaan sen verran nopeita poikia, ettei tilanne meitä haitannut. Kun on pieni ja ketterä, pystyy sellaisiin nopeuksiin, joista isot ohjelmistotalot voivat vain haaveilla. Nyt tehtiin 2 viikon integrointi kahdessa päivässä, toteaa ATK Lillhongan toimitusjohtaja Petter Lillhonga.

Vauhtia ei hidastanut edes se, että kyseessä oli ensimmäinen kerta kun ATK Lillhonga integroi Poplatekin päätteitä. Vastuualueet ratkesivat lennosta tiukan aikataulun edessä. Lillhongan mukaan Poplatek Paymentsin vasteaika ja nopeus erottuvat alalla selvästi edukseen.

 Poplatek Payments pystyi säilyttämään nopeutensa myös poikkeustilanteessa. Työtä edesauttoi myös se, että Poplatekin ratkaisu on yksi markkinoiden helpoimmin integroitavista laitteista. Saimme lisäksi selkeät integraatio- ja testausohjeet, kiittää Lillhonga.

Poplatek Paymentsin palvelu pelaa nopeasti ja erikoisemmatkin tilanteet hoidetaan mainiosti maaliin. Iso kiitos heille sekä ATK Lillhongalle joustavasta yhteistyöstä, sanoo Maksuturvan asiakkuusjohtaja Tomas Lundqvist.

Sujuva kokonaisuus jäi myös Varustelekalla mieliin. Maunon mukaan oli hienoa nähdä, että kaikki osapuolet ottivat tarpeen tosissaan ja olivat valmiita laittamaan itsensä likoon.

– Yhteistyöstä jäi positiivinen fiilis kaikin puolin. Hommat ratkottiin nopeasti ja hyvässä yhteisymmärryksessä. Maksupäätteet ovat toimineet hyvin ja kassalla asiointi on nyt entistä sujuvampaa.

 

 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu täällä

Topics: maksupäätteet

Uusinta Twitterissä