Tullessani töihin Maksuturvalle  minulle avautui täysin uusi maailma täynnä hyvinkin komplekseja maksuratkaisuja räätälöitynä Maksuturvan eri asiakkaiden tarpeisiin. Oli vaikea ymmärtää, miten verkkomaksaminen voi olla niin moninaista, ja miten laaja käsite se loppujen lopuksi on. Ei puhuta ainoastaan maksuista ja maksutavoista, vaan myös asiakkaiden toiveista liittyen tilityksiin, palautuksiin, logistiikkaan, osamaksuihin jne.

Uusia maksutapoja tulee koko ajan lisää. Kertoessani ystävälleni Mikolle MobilePay:sta, hän sanoi kyllä kuulleen palvelusta, mutta ei lukenut itseään kohderyhmäksi. Hän oli olettanut, että kyse on vain rahan siirrosta kuluttajalta kuluttajalle, eikä mitään muuta. Mikko ajatteli, että MobilePay on lähinnä nuorille vipeltäjille, jotka vippaa toisilleen kahvirahat, kun viikkoraha on finaalissa.

”Noh, eihän se ihan niin ole Mikko…”,
vastasin hänelle, eli yritin myydä :-)mobiilimaksaminen_pate

Jo tämän päivän käyttäjäluvut (Suomessa 410 000 ja Tanskassa 4 000 000) kertovat, että kyseessä on jotain muuta. Jo vuosia on povattu näppärän mobiilimaksun olevan kaikkien ulottuvilla. Nyt se olisi, mutta Mikko keksi heti ongelmia:

”En ole Danske Bankin asiakas?”
- Ei tarvitsekkaan olla, lataat vain luottokortin sovellukseen ja avot! 

”Entä jos en halua käyttää luottokorttiani?”
- No, laita Debit-kortin numeron tilalle.

”Mutta kun minulla on yhdistelmäkortti?”
– Debit-kortin numero löytyy kortin kääntöpuolelta!

 ”Kas, se olikin minulle uutta...”

Tällä hetkellä moni Maksuturvan asiakas on lisännyt mobiilimaksutavaksi MobilePay - maksut verkkokauppaansa. Vaikka mobiilimaksut eivät vielä ole huikeissa määrissä, niin mielestäni se on silti viisasta, koska kasvu on kova. Yleisellä tasolla minusta jokaisen verkkokauppiaan pitäisi tarjota kaupoissaan kaikkia mahdollisia maksutapoja, ja antaa näin myös Mikolle mahdollisuuden päättää, minkä maksutavoista hän kokee mielekkäämäksi. Mennyttä on se aika, jolloin myyjä päätti milloin, missä ja miten asiakas tuotteensa tai palvelunsa hankki. Nyt Mikko haluaa päättä siitä ihan itse.

Mobiilimaksu on tullut jäädäkseen. MobilePay ei ole tällä kentällä yksin, ja nähtäväksi jää, että millä maksutavalla me tulevaisuudessa maksamme bussilippumme, lounaamme, taksimme tai etelänmatkamme. Uskallan väittää, että kuitenkin kännykkä kädessä me tulemme ostoksemme tekemään.

Niin, ja Mikko meni ja osti perjantaipizzansa Kotipizzasta, MobilePay:llä.

Klikkaa puhelinta ja tutustu MobilePay-maksutapaan

MobilePay_kotipizza

Topics: mobiilimaksaminen, mobilepay

Uusinta Twitterissä