Maksuturvan asiakaspalvelulla on keskeinen rooli siinä, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvin. Olemmekin hyvin ylpeitä asiakaspalvelustamme, joka saa jatkuvasti kiitosta asiakkailtamme ja on noussut yhdeksi eniten arvostetuista asioista tyytyväisyyskyselyissämme. Kyselyissä jopa reilusti yli 90 % vastaajista on ollut erittäin tyytyväisiä asiakaspalveluun ja palvelua kehutaan nopeaksi, auttavaiseksi ja asiantuntevaksi. Millainen on Maksuturvan asiakaspalvelun tyypillinen päivä ja kenen kanssa puhut, kun olet yhteydessä asiakaspalveluun?

Asiakaspalvelun tehotiimi

Mervi ja Marju muodostavat asiakaspalvelun tehotiimin. Maksuturvalle on aina ollut tärkeää, että asiakkaita, sekä verkkokauppoja että kuluttajia, palvellaan tehokkaasti, ystävällisesti ja asiantuntevasti. Mervi on ollut Maksuturvassa mukana jo vuodesta 2010 saakka ja tuntee Maksuturvan palvelut kuin omat taskunsa. Marju tuli porukkaan mukaan syksyllä 2016, hänellä on tutkinnot sekä liiketaloudesta ja graafisesta suunnittelusta. Asiakaspalvelu osallistuukin muun muassa myynnin ja markkinoinnin suunnitteluun ja seurantaan sekä avustaa esimerkiksi verkkoviestinnän ja visuaalisen materiaalin tuotannon tehtävissä.

Asiakaspalvelu on erittäin hyvin perillä koko yrityksen toiminnasta, palvelujen kehityksestä ja alan uusimmista tuulista. Asiakaspalvelulla on monta erilaista tehtävää, jotka ovat perusta koko Maksuturvan toiminnalle - se muun muassa toimii puhelinvaihteena ja palvelee asiakkaita sekä puhelimitse että sähköpostitse; valmistelee, lähettää ja käsittelee sopimukset; toimii reskontran tukitehtävissä; perustaa palvelut ja tekee tarvittaessa palveluihin muutoksia; ohjeistaa ja neuvoo palveluiden käyttöönotossa sekä palvelee myös kuluttajia eli verkkokauppiaiden asiakkaita.

Maksuturvan_asiakaspalvelu.jpg
                                   Marju ja Mervi 
 
 

Asiakaspalvelun päiväohjelma

Työmäärä on siis paitsi monipuolinen niin myös suuri - monille tuleekin yllätyksenä, että asiakaspalvelussamme on ainoastaan kaksi henkilöä töissä. Yksikään päivä asiakaspalvelussa ei ole samanlainen ja se tekeekin työstä mielenkiintoista; koskaan ei voi tietää, millainen päivä on tulossa. 

Keskimäärin voidaan kuitenkin sanoa, että päivä asiakaspalvelussa voi mennä esimerkiksi näin:

Klo 8-9: Mervi ja Marju tulevat töihin yleensä jo ennen asiakaspalvelun aukeamista, jotta on aikaa alustavasti käydä läpi sähköpostia ja valmistella päivän tehtäviä.

Klo 9: Asiakaspalvelu aukeaa. Usein ensimmäiset puhelut tulevat heti yhdeksän jälkeen. Samalla kun hoidetaan puheluita, vastataan myös sähköposteihin. Mervi ja Marju hoitavat tasapuolisesti kaikkia asiakaspalvelun tehtäviä.

Klo 10: Monesti käy niin, että puhelin soi heti yhdeksän jälkeen mutta saattaa sitten hiljentyä hetkeksi ennen puolta päivää. Tässä kohtaa ehtii hyvin vastata sähköposteihin, joita voi tulla useita kymmeniä päivän aikana. Maksuturvan asiakaspalvelusta saa puhelimen lisäksi sähköpostilla nopeasti vastauksen ja sähköposti toimiikin erittäin hyvin yhteydenpitovälineenä: näin vastaukset kysymyksiin jäävät myös kaikille muistiin ja niihin voi tarvittaessa palata myöhemmin. Sähköposteihin vastataan aina välittömästi, jos se vain on mahdollista.

Klo 11-12: Mervi ja Marju käyvät vuorotellen lounaalla. Maksuturvassa pyritään vastaamaan aina puhelimeen ja siksi asiakaspalvelussa on aina vähintään yksi henkilö paikalla.

 aspaKlo 13: Aamulla on voinut tulla esiin kysymyksiä, joita on selvitetty muiden osastojen, esimerkiksi IT:n tai myynnin kanssa. Yleensä viimeistään alkuiltapäivään mennessä asiakaspalvelu on saanut tarvitsemansa tiedot ja pystyy antamaan asiakkaalle kattavan vastauksen. Joskus selvitellään asioita myös ulkopuolisten kumppaneiden kanssa. Alkuiltapäivästä yleensä myös tarvittaessa istutaan alas esimerkiksi myynnin tai markkinoinnin kanssa.

Klo 14: Iltapäivällä on monesti hieman rauhallisempaa ja asiakaspalvelu pystyy keskittymään sopimusten valmisteluun ja lähettämiseen sekä allekirjoitettujen sopimusten käsittelyyn. Toki sopimuksia käsitellään päivän mittaan aina sopivina hetkinä. Kun allekirjoitettu sopimus palautuu Maksuturvalle, on edessä erilaisia tehtäviä: mm. palvelujen perustaminen sekä erilaisten maksutapojen aktivointi. Tämä kaikki kuuluu asiakaspalvelulle ja näissä tehtävissä vaaditaan keskittymistä ja tarkkuutta. Sopimuksia saattaa palautua päivässä kymmeniä.

Klo 16: Iltapäivisin asiakaspalvelussa yritetään hoitaa muita paperitöitä. Päivän aikana on myös jatkuvasti tehty poikkeustilanteiden hallintaa ja viimeistään tässä vaiheessa suurin osa päivän aikana ilmenneistä tilanteista on hoidettu. Poikkeustilanteiden hallinta tarkoittaa sitä, että Maksuturvan asiakaspalvelu pitää silmällä maksuliikennettä ja pyrkii eri tavoin seuraamaan ja varmistamaan, että asiakkaiden verkkokaupat toimivat oikein eikä niissä ilmene ongelmia. Haluamme näin tukea asiakkaitamme heidän liiketoiminnassaan.

Klo 17: Asiakaspalvelu sulkeutuu ja Mervi ja Marju pääsevät lähtemään kotiin. Päivien tahti vaihtelee, mutta usein asiakaspalvelussa on sopivasti kiire – sen verran, ettei ehdi tylsistyä. Mukavat asiakkaat, hauskat työkaverit ja monipuoliset tehtävät tekevät päivistä mielenkiintoisia ja yleensä aikaa kuluu asiakaspalvelussa nopeasti.

 

Haluaisitko SINÄ olla Maksuturvan asiakaspalvelussa töissä? Koska emme halua uuvuttaa Merviä ja Marjua ihan täysin, niin etsimme nyt asiakaspalvelutiimiimme kolmatta iloista ja aktiivista jäsentä! Lue lisää täältä.

 

Lataa opas: Verkkokauppiaan vuosikalenteri

 

Topics: Maksuturva, henkilöstö, asiakaspalvelu

Uusinta Twitterissä