Lasku ja erämaksu: verkko- ja kivijalkakauppiaan monikanavainen maksutapa, osa 2

Osa 2: jatkoa Jyrki Lehtisen kirjoittamaan, viime viikolla julkaistuun blogiin. 

Ostopäätös on tärkein, johon muut oston aikana tehtävät päätökset tai linjanvedot eivät saa vaikuttaa. Kuluttajan huomion ei ole hyvä antaa siirtyä eri laskuvaihtoehtojen välisiin eräpäivän pituuksien vertailuun tai ylipäätään periaatepäätökseen siitä, valitako maksutavaksi lasku vai erämaksuohjelma. Jos tulee valinneeksi erämaksuohjelman, vertailtavaksi jää takaisinmaksuajaltaan erimittaisten ohjelmien kulut ja kuukausierät  ja mikä näistä on itselle se parhaiten toimivia ratkaisu.

Eipä siis mikään ihme, jos kuluttaja valitsee sen ”helpoimman” vaihtoehdon: Tupas-taulukko esiin ja maksu per heti tililtä. Asia on hoidettu, eikä edes tarvinnut ilmoittaa ”vaarallista” luottokorttinumeroa nettiin.

Lue lisää

Lasku ja Erämaksu: verkko- ja kivijalkakauppiaan monikanavainen maksutapa, osa 1

Suomessa verkkokauppaostokset maksetaan perinteisesti pankkikortilla. Usein ostos on tehty ja maksaminen suoritettu, ennenkö verkkokauppias ehtii edes tilausta toimittamaan – ja kaikki toimii hienosti vanhaan tuttuun tapaan, sillä näinhän ollaan aina tehty... Usein kaupankäynti ei kumminkaan vielä lopu tähän. Vaihtojen/palautusten ja tästä johtuvien maksunpalautusten kanssa tehdään vielä lisätöitä, ennenkö kauppa on viety päätökseen. Kuulostaa verkkokauppiaan arkipäivältä, mutta voisihan sitä päästä helpommallakin?

Lue lisää

Uusinta Twitterissä