Miten maksamme tulevaisuudessa?

Maksamisen murroksen myötä erityisesti mobiilimaksaminen on yleistymässä kovaa vauhtia ja jo 76 % suomalaisista on tehnyt mobiilimaksuja. Mobiilimaksaminen kiinnostaa kuluttajia ja sen arkipäiväistyessä maksamisesta tulee entistä näkymättömämpi osa kuluttajille ja samalla myyntiä nostava tekijä kauppiaille. Kaupan liiton tutkimuksen mukaan jo viidennes verkko-ostoista tehdään älypuhelimella.

Lue lisää

Maksamisen mahdollisuudet ja haasteet – monikanavainen maksaminen

Minulla on ollut etuoikeus seurata yli kymmenen vuoden ajan digitaalisen maksamisen ja verkkokaupan kehittymistä työni puolesta. Päätin kirjoittaa neliosaisen blogisarjan maksamiseen liittyvistä mahdollisuuksista ja haasteista erityisesti maksunvälittäjän näkökulmasta. Tässä kolmannessa osassa fokuksessa on monikanavainen myynti ja maksaminen.

Lue lisää

Mitä on mobiilimaksaminen? 8 ajankohtaisinta tapaa maksaa kännykällä

 

Yleisesti mobiilimaksamiseksi nimitetään kaikkia maksutapoja, joissa kännykkä toimii tavalla tai toisella apuna maksamisessa. Mobiililla maksaminen voikin tarkoittaa mm. lähimaksamista, jossa ostokset maksetaan vilauttamalla puhelinta kaupan kassalla, tai vaikkapa rahan siirtämistä applikaation avulla kaverille. Mobiilikaupassa mobiilimaksaminen tarkoittaa verkkokauppaostosten maksamista älypuhelimelle optimoidulla maksutavalla.

Lue lisää

Uusinta Twitterissä