Kuluttajatuki

Maksuturva välittää maksusi verkossa. Olemme apunasi maksamiseen liittyvissä asioissa.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko Maksuturvan kautta maksaminen turvallista?

Kaikki tiedonsiirto on salattua, joten maksaminen Maksuturvan kautta on aina turvallista. Emme myöskään luovuta tietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin.

Maksaako Maksuturvan käyttäminen minulle jotain?

Ei. Maksuturva on aina kuluttajille ilmainen palvelu, joten emme peri siitä sinulta mitään maksua.

Tililtäni / kortiltani on mennyt maksu, jossa maksunsaajana on Maksuturva Group Oy / Suomen Maksuturva Oy, mitä tämä tarkoittaa?

Maksuturva on maksunvälittäjä, mikä tarkoittaa sitä, että verkkokauppojen tai –palveluiden maksut menevät meidän kauttamme kauppiaalle. Siksi Maksuturvan nimi näkyy tiliotteella tai korttilaskulla maksunsaajana. Jos sinulle on epäselvää, mitä maksu koskee, niin ole yhteydessä Maksuturvan asiakaspalveluun.

Haluan palauttaa tuotteen tai peruuttaa tilauksen, miten se tehdään?

Pääset tekemään muutoksia tilaukseesi Verkko-ostajan palveluissa mikäli verkkokaupalla on käytössä Tyytyväisyystakuu. Olet saanut linkin palveluun Maksuturvan "toimeksiannon vahvistus" –viestissä tilauspäivänä ja "ilmoitus toimituksesta" –viestissä silloin kun tilaus on toimitettu sinulle. Jos et löydä viestejä sähköpostistasi (myöskään roskapostilaatikosta) niin ota yhteyttä Maksuturvan asiakaspalveluun.

Mikä on Tyytyväisyystakuu?

Huomaathan, että kaikissa verkkokaupoissa ei välttämättä ole käytössä Tyytyväisyystakuuta. Maksuturvan Tyytyväisyystakuu takaa, että, maksusi siirretään verkkokaupalle vasta, kun tilaus on kauppiaan tai kuljetusyhtiön ilmoituksen mukaan toimitettu ja tarkistusaika on umpeutunut. Tarkistusaika on verkkokauppakohtainen, ja sen aikana voit tehdä tilaukseen muutoksia. 

Maksuturvalta saamassasi ilmoitus toimituksesta –sähköpostissa mainitaan päivämäärä, johon asti sinulla on aikaa tehdä muutoksia. Tämän jälkeen maksu siirretään verkkokaupalle. Jos et jostain syystä saa tilaustasi, siinä on puutteita tai haluat tehdä siihen muutoksia, voit käyttää Tyytyväisyystakuun toimintoja Verkko-ostajan palveluissa.

Jos et halua tehdä muutoksia tilaukseen niin sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan maksu siirretään verkkokaupalle tarkistusajan jälkeen. Jos verkkokaupassa ei ole käytössä Tyytyväisyystakuuta, ei tilauksiin voi tehdä muutoksia Maksuturvan kautta. Tällöin muutoksista on hyvä olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan.

En ole saanut tilaustani, mitä teen?

Jos verkkokaupalla on käytössä Tyytyväisyystakuu, voit tehdä esimerkiksi reklamaation Verkko-ostajan palveluissa. Reklamaatio jäädyttää tilauksesi maksun, eikä sitä siirretä kauppiaalle ennen kuin asia on selvitetty ja olet itse perunut reklamaation tai ilmoittanut siitä Maksuturvan asiakaspalveluun. Reklamaatiosta menee myös automaattisesti viesti verkkokaupalle, jolloin kauppias osaa reagoida asiaan. Jos verkkokaupalla ei ole käytössä Tyytyväisyystakuuta, tulee sinun olla yhteydessä suoraan verkkokaupan asiakaspalveluun.

Mitä tarkoittaa vahvistuslinkki tilauksen muuttamista varten?

Kun olet valinnut Verkko-ostajan palveluissa muutoksen, jonka haluat tilaukseesi tehdä, tilaat vahvistuslinkin joka lähetetään sähköpostiisi erillisessä viestissä. Sinun tulee klikata vahvistuslinkkiä, jotta muutos vahvistetaan ja pääset tarvittaessa ilmoittamaan tilinumerosi Verkko-ostajan palveluissa. Jos et klikkaa vahvistuslinkkiä, niin muutoksen tekeminen jää kesken eikä sitä rekisteröidä Maksuturvan palveluun.

Miksi minun pitää ilmoittaa tilinumeroni maksun palautusta varten?

Joissakin tapauksissa, jos olet maksanut tilauksesi verkkopankista, sinun tulee ilmoittaa tilinumerosi Verkko-ostajan palveluissa jotta voimme palauttaa maksun sinulle. Tämä johtuu siitä, että emme kerää tai tallenna kuluttajien tili- tai korttitietoja ja jotta voimme palauttaa maksun sinulle, tulee meidän tietää palautustilin numero. Tilinumeron ilmoittaminen Verkko-ostajan palveluissa on turvallista, koska kaikki tiedonsiirto on salattua ja tilinumeron pääset ilmoittamaan ainoastaan vahvistuslinkin kautta. Tämä on yksi syy siihen, miksi vahvistuslinkki on käytössä.

Mihin asti voin tehdä muutoksia tilaukseeni?

Eri verkkokaupoilla on erilaiset käytännöt sen suhteen, kuinka kauan voit ostajana tehdä muutoksia tilaukseesi Maksuturvan palvelun kautta, jos verkkokaupalla on Tyytyväisyystakuu käytössä. Maksuturvan ilmoitus toimituksesta -sähköpostissa on mainittu päivämäärä, johon saakka sinulla on aikaa tehdä tilaukseen muutoksia Verkko-ostajan palveluissa. Tämän jälkeen maksu siirretään automaattisesti verkkokaupalle.

Mistä tiedän milloin tilaus lähetetään minulle tai milloin se saapuu?

Useimmiten tilauksen toimituksesta kannattaa olla suoraan yhteydessä verkkokauppaan. Tämä koskee varsinkin niitä verkkokauppoja, joilla ei ole Maksuturvan Tyytyväisyystakuu-palvelua käytössä.

Mikäli verkkokaupalla on Tyytyväisyystakuu käytössä, saat Maksuturvalta sähköpostin, kun kauppias on lisännyt tilaukseesi toimitustiedon. Jos tilaus on lähetetty kirjattuna lähetyksenä, voit seurata toimitusta Verkko-ostajan palveluissa. Saat toimitusilmoituksen kuljetusyhtiöltä ja kun olet kuitannut tilauksen vastaanotetuksi kuljetusyhtiölle, tieto siirtyy Maksuturvalle ja saat ilmoitus toimituksesta –sähköpostin, jossa neuvotaan mitä voit tehdä seuraavaksi jos haluat tehdä muutoksia tilaukseesi.

Maksuturva ei seuraa niiden tilausten toimitusta, joihin kauppias ei ole ilmoittanut seurantatunnusta. Näistä tilauksista saat sähköpostiisi ilmoituksen, jossa sanotaan että tulet saamaan tilauksesi muutaman päivän sisällä. Maksuturva antaa viestissä tietyn päivämäärän, johon saakka voit tehdä tilaukseen muutoksia. Verkkokaupan asiakaspalvelusta saat lisätietoa tilauksen toimituksesta.

Miksi en ole saanut Maksuturvalta tilausvahvistusta sähköpostiini?

Sähköposti on ensisijainen yhteydenpitovälineemme ja Maksuturva voi lähettää sinulle tärkeää tietoa tilauksestasi sähköpostilla. Siksi on tärkeää, että olet tilauksen yhteydessä antanut toimivan sähköpostiosoitteen ja tarkistanut, ettei siinä ole kirjoitusvirheitä. Jos epäilet, että sähköpostiosoite saattaa olla virheellinen, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tarkistathan aika ajoin myös roskapostilaatikkosi, sillä jotkin sähköpostiohjelmat saattavat suodattaa viestimme roskapostiin.

Yritin ostaa laskulla / osamaksulla, mutta maksaminen ei onnistu, miksi?

Useimmiten syynä on kielteinen luottopäätös. Maksuturva ei näe tarkempaa syytä luottopäätöksen hylkäämiseen. Tällaisissa tapauksissa sinun kannattaa olla yhteydessä luotonmyöntäjään, joka Maksuturvaa käyttävissä kaupoissa on Svea Ekonomi Ab tai Lindorff Oy.

Lindorff Oy
02 – 2700 550
eramaksu.fi@lindorff.com
www.lindorff.fi

Svea Ekonomi Ab
09 – 42 42 3330
asiakasinfo@svea.fi
www.svea.fi

Yritin ostaa kortilla, mutta maksaminen ei onnistu, miksi?

Tarkistathan, että kortillasi on tarpeeksi käyttövaraa ja että se on aktivoitu etäkaupassa maksamiseen. Voit tarkistaa asian omasta pankistasi.

Minulla on laskun maksamiseen liittyvää asiaa, mihin olen yhteydessä?

Laskun maksamiseen ja eräpäivän siirtoon liittyvissä asioissa sekä muissa laskutusasioissa sinun kannattaa olla suoraan yhteydessä Sveaan tai Lindorffiin.

Lindorff Oy
02 – 2700 550
eramaksu.fi@lindorff.com
www.lindorff.fi

Svea Ekonomi Ab
09 – 42 42 3330
asiakasinfo@svea.fi
www.svea.fi

 

Jäikö kysyttävää?

Asiakaspalvelu

(09) 4241 7040 (arkisin 9:00 - 17:00 )  
asiakaspalvelu@maksuturva.fi