Maksuturva ja tietosuoja

Posted by Maksuturva on 8.5.2018 11:51

Uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR eli General Data Protection Regulation) myötä henkilötietojen käsittelyyn täytyy jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota. Myös Maksuturva on ottanut GDPR-uudistuksen huomioon toiminnassaan ja pyrimme tukemaan asiakkaitamme tietosuojaan liittyvissä asioissa.

Maksuturva ei voi antaa lainopillisia neuvoja siitä, miten verkkokaupan tulee toimia GDPR:n suhteen, mutta voimme tarjota joitakin yleisiä neuvoja henkilötietojen käsittelyyn ja siitä tiedottamiseen. Kaikki neuvot perustuvat aina senhetkiseen tietoon ja ovat Maksuturvan tulkintoja tietosuoja-asetuksesta; epäselvissä tapauksissa verkkokaupan on hyvä pyrkiä tarkistamaan tapaus asiantuntijan avulla. Lisäksi apuna voi käyttää tietosuojavaltuutetun toimistoa osoitteessa www.tietosuoja.fi.

Tietosuojaseloste

Jokaisen verkkokaupan sivuilta tulisi löytyä tietosuojaseloste. Verkkokaupan tulee mainita tietosuojaselosteessa että Maksuturva toimii maksujen välittäjänä ja että näin ollen henkilötietoja luovutetaan Maksuturvalle. 

Henkilötiedot

Henkilötiedot, jotka välittyvät Maksuturvalle löytyvät mainittuna yleisten sopimusehtojen liitteestä "Henkilötietojen käsittely Maksuturvassa-palvelussa".

Verkkokauppiaan asiakkaan siirtyessä Maksuturvan maksulomakkeelle´ja maksaessa ostoksensa, hän hyväksyy että henkilötiedot siirretään Maksuturvalle. Maksuturvan tietosuojaseloste sekä yleiset ehdot kuluttajalle löytyvät maksulomakkeelta.

Tilanteesta riippuen Maksuturva voi toimia joko rekisterinpitäjänä tai tietojen käsittelijänä. Voit lukea näistä määritelmistä tarkemmin Maksuturvan yleisten sopimusehtojen liitteestä "Henkilötietojen käsittely Maksuturva-palvelussa". Lisätietoa tullaan antamaan päivitetyssä tietosuojaselosteessa,

Lisätietoja

Huomaathan, että Maksuturva on päivittänyt yleiset sopimusehtonsa vastaamaan GDPR:n vaatimuksia. Nämä sopimusehdot ovat Maksuturvan ja kauppiaan välisiä, eivätkä koske kuluttajia. Maksuturva on päivittämässä tietosuojaselostettaan ja yleisiä ehtoja koskien kuluttajia. Myös muut tietosuojaselosteet päivitetään vastaamaan GDPR:n vaatimuksia. Nämä julkaistaan viikolla 20.

Lisää uudesta tietojasuoja-asetuksesta voit lukea sivuilta www.tietosuoja.fi. Tältä sivulta löydät paljon hyödyllistä tietoa tietosuojasta sekä esimerkiksi valmiita pohjia tietosuojaselosteen laatimiseen.

Lue lisää blogista: GDPR ja verkkokauppa

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   

rgb_Maksuturva_wire_white.png

Lataa Mikaelin tai Konstan kuva

  
maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä