Att betala med kort på nätet är en väldigt vanlig metod, men det kan ibland upplevas krångligt och tidskrävande att knappa in alla kort- och leveransuppgifter. Med den digitala betalningslösningen Masterpass vill Mastercard förbättra kundupplevelsen online. 

Masterpass erbjuds konsumenter via deras bank och samlar alla kort- och leveransuppgifter på ett ställe, tryggt och säkert. Över 340 000 handlare runt om i världen har förstått fördelarna med Masterpass och erbjuder det som ett betalsätt till deras kunder.

Men hur utnyttjar en handlare Masterpass på bästa möjliga sätt? Jo, Svaret är via Full checkout - antingen väljer användaren att handla via kassan och behöver då fylla i betalnings- och leveransadressinformation, eller så väljer man det snabbare alternativet med Masterpass. Med Masterpass-symbolen tidigt placerad i checkout-flödet, elimineras behovet av att manuellt fylla i nödvändig kundinformation eftersom det redan är sparat i den digitala plånboken. När du har klickat på Masterpass-symbolen öppnas automatiskt den digitala plånboken där du väljer kort- och leveransuppgifter för att sedan bekräfta köpet. Enkelt! Med ett kortköp på nätet som vi är vana vid kan det krävas upp till 140-150 klick, medan ett köp med Masterpass Full Checkout görs med enbart ett fåtal klick.

 

Så här enkelt är det att betala med Masterpass Full Chekout:

Masterpass_full_chekout.png

 

  • Välj  Masterpass Full Checkout som betalsätt 
  • Välj betalkort & leveransadress
  • Bekräfta köpet

 

Masterpass Full Checkout går hand i hand med dagens utveckling mot lösningar som fungerar för köp i alla kanaler, eller omnichannel som är ett flitigt nyttjat ord. Som användare vill du på ett smidigt och säkert sätt kunna handla på nätet i alla olika situationer och då gör Masterpass hela köpet smidigare. Idag utgör också mobilbetalningar en större del av nätköpen vilket sätter press på handlarna att optimera deras sajter för mobil användning, eller skapa en egen app. Masterpass Full Checkout gör just detta - optimerar betalningslösningen tillsammans med den mobila utvecklingen för nätköp.

 


Fördelar med Masterpass Full Checkout för handlare:

  • Genom en snabbare checkout ökar konverteringsgraden
  • Kundnöjdheten ökar när köpprocessen är smidigare
  • Enklare kortaktivering för återkommande kunder
  • Masterpass är en global lösning – som fungerar både i Finland samt i ytterligare 37 länder runt om i världen

 

Läs mer om Masterpass

Topics: Masterpass

Senaste nytt i Twitter