toimitusajat-verkkokauppa Det nya Konsumenträttighetsdirektivet, som har gett upphov till stora rubriker i nyheterna (bl.a. Yle, Anders Inno Oy), har utarbetats i syfte att förenhetliga e-handeln i EU-området och garantera ett gemensamt konsumentskydd inom EU. Det kommande direktivet motsvarar till stora delar den praxis som redan i övrigt tillämpas i Finland, men en punkt har väckt huvudbry hos många handlare: från 13.6.2014 har konsumenterna nämligen rätt att returnera en beställd produkt, t.o.m. om de hunnit använda den, och behöver ersätta endast vad produkten har minskat i värde.

Hur direktivet genomförs i praktiken återstår att se. Alldeles enkelt är det åtminstone inte. Förutom att en använd produkt inte längre kan säljas som ny kompliceras den redan tidigare besvärliga hanteringen av returer ytterligare: värdeminskningen bör uppskattas i samband med att produkten granskas och minskningen bör alltid överenskommas skilt med kunden.

Hur kan jag effektivt överenskomma om returerna?

Redan i dagens läge erbjuder Maksuturva företagen verktyg som automatiserar uppgifterna om returer och minskar det manuella arbetet. Med hjälp av våra färdiga verktyg är det lätt att på elektronisk väg överenskomma om prissänkningar och återbetalningar. Dessutom kan i våra lösningar för Tailored-tjänsten byggas in t.ex. verktyg som räknar ut värdeminskningen. Återbetalningar av pengarna och betalningsöverföringar mellan parterna i ett köp kan skötas automatiskt genom säljarens kvittering, samtidigt sammanställer Maksuturvas system rapporter som stöder bokföringen.

Fråga mera
sales@maksuturva.fi
(09) 4241 7055
EU- directive »

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter