Posten MaksuturvaE-butikerna kan från 4.11.2013 ta i bruk Itellas nya Posten Maksuturva -tjänst, som automatiserar hanteringen av e-butikernas betalningar, logistik och produkter i retur. Lösningen bygger på den serviceplattform för intelligent betalningsförmedling, som Maksuturva Oy lanserade 2008 och som redan hundratals e-butiker nu drar nytta av.

Med hjälp av Posten Maksuturva kan e-butiken tillhandahålla en certifierad, pålitlig kundservice för administrationen av betalningar och försändelser. Tjänsten fungerar som en behändig kanal för e-butikens kunder, där de kan betala sina inköp och vid behov också returnera produkter vid vilken tid som helst på dygnet. Posten Maksuturva reducerar e-butikens manuella arbete och sparar på så sätt resurser upp till ett värde av t.o.m. tusentals euro.

En helhetsbetonad logistik och betalningsrörelse

E-butikerna får via tjänsten tillgång till
- alla betalsätt
- verktyg för returfunktionerna och
- mångsidiga modeller för redovisningar och rapporter.

Konsumenterna-kunderna kan via tjänsten följa leveransen, kontakta handlaren, meddela om produkter som de sänder i retur samt skriva ut adresskortet för returförsändelsen. Hanteringen av betalningarna för inköpen och återbetalningarna är trygg och smidig.

Nya bestämmelser om distansförsäljning på kommande

Tjänsten är uppbyggd med tanke på att konsumentskyddslagens (1978/38) bestämmelser om distansförsäljning ändrar i och med att EU:s konsumenträttighetsdirektiv (2011/83/EU) genomförs i juni 2014. De nya bestämmelserna förutsätter att e-butikerna samordnar sina funktionssätt, bl.a. i fråga om leveranser och produkter i retur. Posten Maksuturva innehåller en sådan blankett som direktivet föreskriver för ett elektroniskt meddelande om produkter i retur och tar automatiskt hand om återbetalningarna. Pengarna återbetalas till köparen när säljaren bekräftar att produkten har kommit tillbaka.

E-butikerna får tillgång till Posten Maksuturva via adressen www.itella.fi/maksuturva.
Det är dessutom möjligt att testa tjänstens funktioner i webbplatsens demo-tillämpning.

Ytterligare information till medierna:
Itella MediaDesk, tfn 020 452 3366 (må–fr kl. 9–16)

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter