Pressmeddelande
21.1.2015

B2b_lasku2Utvecklingen av näthandeln företag emellan har varit ett populärt diskussionsämne speciellt under den gångna hösten. Ett flertal undersökningar har visat att näthandeln mellan företag håller på att växa och kommer att växa kraftigt i framtiden, men avsaknaden av praktiska och pålitliga betalsätt har varit ett hinder för utvecklingen. Maksuturva och Svea Ekonomi lanserar nu tillsammans en ny tjänst b2b-faktura för att underlätta näthandeln.

Företagskunder förväntar sig allt mer lättanvända och smidiga betalsätt motsvarande de man vant sig vid på konsumentsidan. Företagskunder accepterar inte längre ett användargränssnitt som påminner om ett gammalt ERP-system, där man dessutom i värsta fall måste betala med sitt personliga kreditkort. Fakturering har å andra sidan varit problematisk för den säljande parten: faktureringsavtal ökar risken emedan försäljaren inte har kreditinstitutets kapacitet att övervaka kundernas betalningsförmåga eller kräva in obetalda räkningar.

B2B-faktura löser dessa problem i näthandeln och ger företagen som använder tjänsten en möjlighet att sälja sina varor och tjänster till företag på ett motsvarande sätt som på konsumentsidan.

B2B-faktura-tjänsten skiljer sig från de existerande betalningstjänsterna företag emellan genom sin användarvänlighet och kreditegenskap: risken som hänför sig till fakturering och kreditgivning övergår till kreditinstitutet. Minimering av försäljarens risk är en väsentlig del i påskyndandet av näthandeln företag emellan.

Tilläggsuppgifter

Magnus Enckell, direktör, partnerskap och kunder
Suomen Maksuturva Oy
+358 40 561 0372
förnamn.efternamn@maksuturva.fi

Maria Matintalo, finansieringsdirektör
Svea Ekonomi
+358 50 342 4902
förnamn.efternamn@svea.fi
Suomen Maksuturva Oy är ett inhemskt betalningsinstitut och en betaltjänstleverantör som lyder under Finansinspektionen. Vi tillhandahåller intelligenta betalningsförmedlingstjänster för e-butiker i alla storleksklasser. Förutom ett brett urval av olika lösningar för att betala och förmedla betalningar kan våra tjänster inkludera verktyget Nöjdhetsgaranti, med vars hjälp hanteringen av returnerade produkter och reklamationer fungerar pålitligt och kostnadseffektivt.

Svea Ekonomi är en ledande aktör i Norden som sedan 1981 erbjuder finansiella och administrativa tjänster såsom finansiering, reskontrahantering och inkasso. Företaget erbjuder också täckande fakturerings- och delbetalningstjänster för konsumentnäthandeln. Svea är ett auktoriserat kreditmarknadsbolag med verksamhet i tio europeiska länder och samarbetspartners över hela världen.

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter