Ett nytt samarbetsavtal mellan Maksuturva Group Ab som är specialiserat på nätbetalningar och Poplatek Payments Oy som levererar betalterminaler får betalningstransaktionerna i de lokala butikerna att fungera smidigare.

På basis av samarbetsavtalet kan företag som driver både näthandel och butiksverksamhet i fortsättningen införskaffa förutom 20 olika betalsätt även betalterminaler som fungerar enligt principen ”via en enda kanal” från Maksuturva Group. Enligt verkställande direktören för Maksuturva Group Mikael Smeds blir det tack vare den smarta betalningsförmedlingen synnerligen enkelt att exempelvis returnera varor.Maksuturva_POS_1920px.jpg

- Barriärerna mellan näthandeln och butiksförsäljningen håller på att rasa allt mer och mer. Konsumenternas köpvanor förutsätter nytänkande inom affärssektorn för att man ska kunna betala ännu lättare och mer diskret än tidigare. Jag upplever saken som så att det inte längre räcker bara med betalfunktionerna, utan också användarnas behov måste beaktas i allt större utsträckning. Ser man på saken ur handlarens synvinkel är det i stället så att manuellt utförda uppgifter behöver automatiseras. Konsumenterna har ofta förlagt sina garantikvitton och i samband med större anskaffningar önskar de dessutom att det också ska finnas möjlighet att handla på avbetalning och hemifrån. Bl.a. de här frågorna kommer vi att lösa och smartare än våra konkurrenter, lovar Smeds.

Ett samarbete på bredare bas mellan Maksuturva och Poplatek tog sin början i anknytning till genomförandet av en nätbutik för Helsingforsregionens trafik (HRT) 2014. Det här skapade en utmärkt grund för integrerade betaltjänster mellan bolagen.

- Här hos Poplatek är vi entusiastiska över att vi i samråd med Maksuturva får bygga upp sådana framtida omnichannel-lösningar som konsumenterna och handlarna har saknat. En sömlös köpupplevelse för konsumenten samt korsanvändning för betalningar och återbetalningar mellan nätet och den lokala butiken är saker som garanterat uppskattas inom affärssektorn. Vi har lång erfarenhet av mångsidiga betalterminallösningar för såväl kvartersbutiker som obemannade betalstationer och i samarbete med Maksuturva får vi möjlighet att med hjälp av förstklassig finsk programexpertis ta i bruk nya tjänster, konstaterar Poplatek Payments verkställande direktör Petri Ahti.

Maksuturva-betalterminaler kommer ut på marknaden 3.3.2016. Det är möjligt att bekanta sig med terminalerna på Maksuturva Groups kontor 4.3.2016 kl. 9-11.

Ytterligare information:

Mikael Smeds
verkställande direktör, Maksuturva Group Oy & Maksuturva ICT Services Oy
+358 400 429 615
mikael.smeds@maksuturva.fi

Petri Ahti
verkställande direktör, Poplatek Payments Oy
+358 400 867 033
petri.ahti@poplatek.fi

Maksuturva Group Ab är ett internationellt verksamt betalningsinstitut, som står under Finansinspektionens tillsyn och är specialiserat på intelligenta betaltjänster. Till bolagets kunder räknas bl.a. Zalando, HRT, eQ Varainhoito, Nanso Group och Holiday Club. Ett eget separat bolag för ICT-tjänster, Maksuturva ICT Services Oy, svarar för betaltjänsternas tekniska genomförande i samarbete med certifierade tjänsteleverantörer. Experterna hos Maksuturva Group och Maksuturva ICT Services arbetar i samma lokaler på Kägeludden i Esbo.

Poplatek Oy är ett finländskt serviceföretag specialiserat på betalterminaler och betallösningar. Med sådana betalterminaltjänster som vi tillhandahåller är det enkelt och tryggt att ta emot betalningar. Våra kunder är bl.a. Penningautomatföreningen RAY, Suomalainen kirjakauppa och HRT. Vår verksamhet spänner över hela landet via vårt kontinuerligt växande nätverk av återförsäljare. Vi importerar Atos Worldline-betalterminaler och vår egen betalterminaltjänst har de högsta certifikaten i branschen.

Topics: Pressmeddelande

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter