PRESSMEDDELANDE 17.7.2018      

Antalet mobilbetalningar ökar på näthandelsbranschen i Finland med en markant takt: redan närmare en tredjedel av uppköpen online görs via mobilen. I övriga Norden har antalet mobilbetalningar ökat kraftigt redan under en längre tid - nu har utvecklingen också nått Finland, då allt fler aktörer märkt det växande intresset för mobilbetalningar. Pionjären för betalningslösningar, Maksuturva Group Ab, har nu gjort ett samarbets- och distributionskontrakt med OP-gruppens Pivo Wallet Ab.

Mobilbetalningarna blir allt mer populära bland konsumenterna – redan över 76 % av Finländarna har betalat med mobilen eller surfplattan. För konsumenterna innebär nya mobilbetalningslösningar lätta och smidiga sätt att sköta uppköp, medan det för försäljarna ger möjlighet till effektiv försäljning i den kanal kunden väljer att använda.

Genom Maksuturvas och Pivos samarbetsavtal läggs Pivo till i Maksuturvas urval av betalsätt. Maksuturvas kunder kan utnyttja Pivo som betalsätt i sin nätbutik, sin applikation eller i Facebook Messenger och kommer därmed att kunna erbjuda ytterligare ett smidigt och pålitligt mobilbetalningssätt åt sina konsumentkunder. Nätbutikerna kan ta Pivo ibruk via Maksuturva under sommaren. Via Maksuturva får kunden alla betalsätt med ett avtal, vilket för ibruktagningen av tjänsten enkel och smidig. 

”Pivo är definitivt en av de mest mångsidiga mobilplånböckerna som för tillfället finns på marknaden. Med hjälp av mobilapplikationerna har betalandet online gjorts enklare och snabbare för konsumenten. Pivo är ett utmärkt exempel på det nya sättet att betala – också på nätet.  En av Pivos mest unika egenskaper är att appen inte enbart baserar sig på kortbetalningar, utan användaren har också möjlighet att betala via ett bankkonto som kopplats till applikationen. Detta är en särskilt positiv egenskap för användare i Finland då finländarna ju är kända för att betala största delen av sina inköp online via nätbanken”, berättar Maksuturva Groups VD Mikael Smeds.

Pivo är en mångsidig mobilplånbok och betalapplikation för alla bankers kunder. Med Pivo kan man betala både kontaktlöst i butiken och i flera tusen finländska nätbutiker – utan att man behöver söka fram nätbankskoderna eller mata in sina kortuppgifter. Betalningen godkänns alltid direkt i Pivo- appen. Dessutom kan Pivo-användaren följa upp sin konsumtion och uppköpshistoria, skicka pengar åt en kompis enbart på basis av mottagarens telefonnummer samt få rabatter på uppköp i favoritbutiken. Betalningarna via Pivo är alltid kostnadsfria för konsumenten, och appen är inte beroende av ett kundförhållande i någon viss bank. . Mängden Pivo användare har ökat ständigt och appen har redan laddats ner över en miljon gånger.

Av Maksuturvas kunder är Hehku en av de första som tar i bruk Pivo-mobilbetalningarna i nätbutiken. Hehku är en unik butikskedja som specialiserar sig på produkter och tjänster som främjar skönhet, hälsa och välmående. ”Hehkus breda och mångsidiga utbud av produkter och tjänster hittas både online och i butikerna. Vi har märkt att mobilbetalningarna blir allt mer populära och vi vill också se att alla våra kunder hittar ett betalsätt som behagar dem. Att betala med Pivo är lätt, snabbt och tryggt - därmed passar Pivo bra in som mobilbetalningssätt i Hehku.fi- nätbutiken”, säger Hehkus Manager Digital Sales & Services, Pia Hatakka.

 

Mer information:
Mikael Smeds, VD, Maksuturva Group Ab

 

Maksuturva Group Ab är ett internationellt verksamt betalningsinstitut som är specialiserat på intelligenta betalningar. Maksuturva är underställt den Finska Finansinspektionens tillsyn. Bolaget är en betaltjänstleverantör med PCI DSS-certifikat. Bland dess kunder finns bl.a. Finlands Olympiska kommitté, Zalando, Neste, Holiday Club, Reima och Kotipizza. För det tekniska genomförandet av betaltjänsterna ansvarar ett separat bolag för ICT-tjänster, Maksuturva ICT Services Oy, i samarbete med certifierade tjänsteleverantörer. För mer information se www.maksuturva.fi/se

  

Topics: Pressmeddelande, mobilbetalning

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter