PRESSMEDDELANDE 20.10.2017

Två innovativa aktörer slår ihop sina krafter– Maksuturva Group Oy, ett betalinstitut som är specialiserat på intelligenta betallösningar och Hopoti Software Oy inledde samarbete under våren 2017. Maksuturva Group Oy levererar en skräddarsydd betallösning till Hopoti Software Oy:s nyutvecklade online-plattform som smidigt förenar ryttare och stall.

Hopoti Software Oy och Finlands Ryttarförbund har tillsammans utvecklat en unik online-plattform som både hästföretagare och ryttare kan utnyttja. Plattformen förenar tidsbokning och sociala verktyg smart och smidigt. Målet var att erbjuda kunderna en avancerad och användarvänlig tjänst, därmed var det ett naturligt steg att Maksuturva och Hopoti, bägge två föregångare på sina respektive branscher, inledde samarbete för att nå det gemensamma målet. 

”Här på Maksuturva blev vi omedelbart ivriga då vi första gången fick höra om idéen. Hopoti har gjort ett utmärkt jobb och jag kan glatt säga att vi är stolta över att vi fått vara med och utveckla en så pass modern och innovativ tjänst som denna. Vi anser att tjänsten har alla möjligheter att utvecklas till en ledande tjänst på den inhemska- men också på den europeiska marknaden”, berättar Maksuturvas DevOps direktör och grundare Konsta Karvinen.

I Hopoti- tjänsten kan hästföretagarna sälja ridlektioner, kurser och säsongkort. Dock är inte tjänsten enbart begränsad för tidsbokning- med Hopoti kan man också planera och administrera användningen av hästarna, följa upp försäljningsstatistiken och ta ut rapporter. Utöver detta kan kunderna betala för ridlektioner, kurser och säsongkort direkt då de gör en bokning. Ett lika omfattande system torde inte ha genomförts före detta, varken i Finland eller i resten av världen. Motsvarande system finns, men de har enbart en del av alla de egenskaper som Hopoti erbjuder i ett skal. I Hopoti kan hela processen administreras på ett och samma ställe och ännu till online, användaren behöver alltså inte ladda ner ett skiljt program för att kunna utnyttja tjänsten. Denna grundidé kunde bra utnyttjas I ett fler tal olika tjänster.

“Kundernas behov har helt enkelt ändrat och en viktig del av vår verksamhet idag är en mer individuell service. Hopoti har utvecklat online-plattformen i tätt samarbete med oss, Finlands Ryttarförbund och vi är säkra på att tjänsten kommer att underlätta hästföretagarens vardag avsevärt. Maksuturva är Finlands Ryttarförbunds mångåriga partner; genom att välja dem som leverantör för betaltjänster kunde vi försäkra att vi får en betallösning som motsvarar systemets behov, berättar generalsekreteraren för Finlands Ryttarförbund Fred Sundwall.

Hopoti är en välkommen plattform: ryttarna har redan en längre tid önskat en online-tjänst där man i samband med tidsbokningen också kan sköta betalningen. En av de centrala egenskaperna i Hopoti är just betalningen. Maksuturvas breda urval av betalsätt ger Hopoti- användarna möjlighet att välja bland kort- och nätbanksbetalning samt Delbetalning. Delbetalning ger möjlighet till en enorm försäljningstillväxt då kunderna kan njuta av en flexibel betalningsplan och hästföretagarna inte längre behöver sköta om faktureringen själv. Utöver detta kan man i Hopoti följa med sin utveckling som ryttare. Inom kort kan också olika sociala verktyg som bloggar, bilder och grupper användas. En annan central egenskap som ytterligare underlättar ryttarens vardag, är att man lätt kan hitta en passlig kurs eller ett stall var som helst i Finland via plattformen.

“Maksuturvas breda utbud av betalsätt, möjligheten att dela betalningarna mellan olika parter och chansen att få en skräddarsydd betallösning är helt unikt på den finska marknaden. Maksuturva kunde erbjuda oss en betallösning som i sin helhet passade Hopoti-tjänsten bäst: vi kunde själv precisera vilka egenskaper tjänsten skulle ha och på basis av dem byggde Maksuturva upp en lösning som baserade sig på våra unika behov. Vi tror att vi i framtiden också kan utnyttja Maksuturvas intelligenta betallösningar på en bredare skala i Europa”, berättar Hopoti Software Oy:s försäljningschef Ville Salonen.

Piloteringen av Hopoti- tjänsten genomfördes under hösten 2017. I dagens läge har sidorna i genomsnitt 700 besökare dagligen vilket tyder på en hög användningsgrad och ett växande intresse för tjänsten. 

Tjänsten utvecklas kontinuerligt för att försäkra att den motsvarar både ryttarnas och hästföretagarnas behov. Tjänsten har nyligen öppnats för alla och nu kan ryttare och hästföretagare runtom Finland registrera sig, expanderingen utomlands har också påbörjats.

 

Ytterligare information:


Konsta Karvinen
Director, DevOps, Maksuturva Group Oy 
+358 40 502 0826
konsta.karvinen@maksuturva.fi

Ville Salonen
Försäljningschef, Hopoti Software Oy 
+358 44 242 0690
ville.salonen@hopoti.com

 

Maksuturva Group Oy är ett internationellt verksamt betalningsinstitut underställt Finansinspektionens tillsyn och specialiserat på intelligenta betalningar. Bolaget är en betaltjänstleverantör med PCI DSS-certifikat. Bland dess kunder återfinns bl.a. Zalando, Olympiska kommittén, Hobby Hall, Reima, Neste och Kotipizza. För det tekniska genomförandet av betaltjänsterna ansvarar ett separat bolag för ICT-tjänster, Maksuturva ICT Services Oy, i samarbete med certifierade tjänsteleverantörer. www.maksuturva.fi

 

Topics: Pressmeddelande

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter