29.1.2015

Suomen Maksuturva har hittills varit känt som ett betalningsinstitut som lyder under Finansinspektionen och tillhandahåller intelligenta betaltjänster. Företaget utvidgar nu sin verksamhet till utlandet och ändrar namnet till Maksuturva Group. Namnbytet sker med anledning av att Maksuturva-bolagen anpassar verksamheten till den internationella e-handelns krav och börjar tillhandahålla nordiska tjänster.verkkokauppa_maailma

Ecommerce Europe följer e-handelns utveckling och visar i sin statistik över forskningsdata från 2013 att e-handeln växte i genomsnitt 16,3 % i Europa och 13,6 % globalt jämfört med året innan. Av samma statistiska uppgifter framgår att under 2013 växte e-handeln i Finland endast 5,9 % medan Sverige uppvisade en ökning på 19,4 % jämfört med föregående år. Hos Maksuturva märks digitaliseringen av handeln tydligt i form av en allt större efterfrågan på sådana betaltjänster, med vilkas hjälp finlandsregistrerade företag kan saluföra sina produkter och tjänster effektivt till Sverige. Enligt Maksuturvas bedömning kommer också svenska och tyska e-butiker att allt mer vinna terräng på den finländska konsumentmarknaden och de här utländska e-butikerna vill erbjuda betalsätt som konsumenterna här i landet föredrar. Bland de betalsätt som finländarna helst använder är alltjämt bankernas nätbetalningsknappar, faktura- och delbetalningstjänsterna samt betalningarna med kort de mest populära.

För Maksuturva Group baserar internationaliseringen på betalningsinstitutets auktorisation som gör det möjligt att utvidga verksamheten till EES-länderna. Första steget ut på den internationella arenan gäller Sverige och Tyskland, där Maksuturva har välkända kunder redan från tidigare (https://www.maksuturva.fi/sv/referenser).

Eftersom vi har tillhandahållit både ordinära och intelligenta betalningsförmedlingstjänster för e-butikerna redan i sju år kan jag med gott samvete säga att perioden ”proof of concept” nog är genomarbetad på den finländska marknaden. Till allra först utvidgar vi vår verksamhet till Sverige. Det faller sig ganska naturligt för oss för vår organisation för försäljning, partners och kundservice klarar att betjäna på svenska, engelska och finska, konstaterar bolagets grundare och verkställande direktör Mikael Smeds som talar svenska som sitt andra modersmål.

Maksuturva Group publicerar i mars uppgifter om sina huvudsakliga samarbetspartners verksamma utomlands samt vilka tjänster företaget tillhandahåller i samarbete med dem.

 

Ytterligare information

Mikael Smeds, verkställande direktör
Maksuturva Group Oy
förnamn.efternamn@maksuturva.fi
+358 9 4241 7060

 

Maksuturva Group Oy är ett internationellt verksamt betalningsinstitut, auktoriserat av Finansinspektionen och specialiserat på intelligenta betaltjänster. Bland bolagets välkända kunder finns bl.a. Zalando, Lekmer, Yle, Reima, Marimekko, Nanso Group och Holiday Club. Ett eget separat bolag för ICT-tjänster, Maksuturva ICT Services Oy, svarar för betaltjänsternas tekniska genomförande i samarbete med certifierade tjänsteleverantörer. Experterna hos Maksuturva Group och Maksuturva ICT Services arbetar i samma lokaler i Gräsviken i Helsingfors.

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter