PRESSMEDDELANDE 14.5.2018

Svea Ekonomi AB (Svea), med huvudkontor i Solna, Sverige, har ingått avtal om att förvärva 90 % av aktierna i Maksuturva Group Ab och Maksuturva ICT Services Ab (tillsammans Maksuturva), av investerare och företagsledningen. De resterande 10 % av aktierna i Maksuturva, med huvudkontor i Esbo, Finland, kommer fortsättningsvis att ägas av ledningen. Förvärvet bör godkännas av Finansinspektionen i Finland.

Kombinationen för samman en ledande Nordeuropeisk finansiell aktör och en av de ledande finländska betalningsförmedlarna inom e-handel. Genom förvärvet strävar Svea till att förse sina e-handelskunder med Maksuturvas intelligenta lösningar samt till att öka sitt inflytande inom finansieringstjänster via Maksuturvas serviceplattform.

“Maksuturva är ett naturligt tillägg till Svea Ekonomikoncernen”, säger Lennart Ågren, VD för Svea. “E-handelsbranschen fortsätter att växa i hastig takt på alla våra marknadsområden i Europa. Maksuturva har imponerat oss med sina differentierande lösningar som både ökar effektivitet för e-handlaren samt skapar mervärde för konsumenten. I framtiden kommer egenskaper så som verktyg för smidig retur- och reklamationshantering samt konfigurerbara betallösningar att vara nyckelaspekter för en utmärkt serviceupplevelse både för konsumenten och e-handlaren”.

”Betalbranchen utvecklas snabbt och därmed är kombinationen med en internationell aktör som fokuserar på finansiella tjänster en strategiskt sett utmärkt lösning för oss ”, säger Mikael Smeds, VD för Maksuturva. “Denna transaktion accelererar oss mot vårt mål att erbjuda intelligenta betaltjänster på en bredare skala i Norden och Nordeuropa. Vi har känt Svea Ekonomi i flera års tid och är ivriga att bli en del av denna resultatorienterade koncern.”

 

För mer information, vänligen kontakta:

Lennart Ågren, VD, Svea Ekonomi                    
lennart.agren@sveaekonomi.se                             
+46 70 535 90 63
                                                        
Mikael Smeds, VD, Maksuturva
+358 40 0429615
 

Svea Ekonomi är en ledande aktör i Nordeuropa som har erbjudit finansiella och administrativa tjänster sedan 1981. Vår service- portfölj inkluderar fakturaservice, factoring, fakturaköp och inkasso. Svea Ekonomi Group är auktoriserat av Finansinspektionen i Sverige och har kontor i åtta länder, samt samarbete med partners runtom i världen. För mer information, se www.svea.com 

Maksuturva, grundat år 2007, är ett internationellt verksamt betalningsinstitut som är specialiserat på intelligenta betalningar. Maksuturva är underställt den Finska Finansinspektionens tillsyn. Bolaget är en betaltjänstleverantör med PCI DSS-certifikat. Bland dess kunder finns bl.a. Finlands Olympiska kommitté, Zalando, Neste, Holiday Club, Reima och Kotipizza. För det tekniska genomförandet av betaltjänsterna ansvarar ett separat bolag för ICT-tjänster, Maksuturva ICT Services Oy, i samarbete med certifierade tjänsteleverantörer. För mer information se www.maksuturva.fi/se

Topics: Pressmeddelande

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Senaste nytt i Twitter