toimitusajat-verkkokauppaLaajasti uutisointia (mm. Yle, Anders Inno Oy) synnyttänyt uusi EU-direktiivi on luotu yhtenäistämään verkkokauppaa EU-alueella ja takaamaan yhdenmukainen suoja EU-alueen kuluttajille. Tuleva direktiivi vastaa monilta osin Suomessa jo muutenkin sovellettavia käytäntöjä, mutta eräs kohta on jäänyt mietityttämään monia kauppiaita: Vuoden 2014 alusta alkaen kuluttajilla on nimittäin oikeus palauttaa tilattu tuote jopa käytettynä ja korvata siitä ainoastaan arvonaleneminen.

Miten direktiivin toteutus sujuu käytännössä, jää nähtäväksi. Aivan yksinkertaista se ei ainakaan ole. Sen lisäksi, että käytettyä tuotetta ei enää voi myydä uutena, myös jo ennestään hankala palautusten hallinta monimutkaistuu entisestään: tuotteen tarkistamisen yhteydessä arvonalennus on arvioitava ja sen maksamisesta on sovittava kuluttajan kanssa aina erikseen.

Miten hoitaa palautuksista sopiminen tehokkaasti?

Maksuturva tarjoaa yrityksille tälläkin hetkellä välineet tuotepalautusten hoitoon automatisoidusti ja manuaalityötä vähentäen. Valmiiden työkalujemme avulla alennuksista ja rahanpalautuksista on helppo sopia sähköisesti. Tämän lisäksi Tailored-palvelussamme mm. välineet arvonalenemisen laskemiseen voidaan sisällyttää ratkaisuihimme. Rahojen palautukset ja tilitykset kaupan osapuolille hoidetaan automatisoidusti myyjän kuittauksesta, ja samalla Maksuturvan järjestelmä tuottaa kirjanpitoa tukevaa raportointia.

Kysy lisää
myynti@maksuturva.fi
(09) 4241 7055

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä