Uusi verkkokauppaan vaikuttava kuluttajansuojalainsäädäntö tuli osaksi suomalaista lakia tänään 13.6.2014. Sen tavoitteena on yhtenäistää etäkauppaan liittyvää lainsäädäntöä EU-maissa ja selkeyttää mm. verkkokaupan käytäntöjä erityisesti asiakaspalautusten suhteen. Suomen Maksuturva Oy ja Itella Posti Oy tuovat markkinoiden ainoina palveluntarjoajina konkreettiset ratkaisut uusiin vaatimuksiin: niiden avulla verkkokauppa ratkaisee lainsäädännön haasteet raskaiden projektien sijaan ’avaimet käteen’ periaatteella.

PostiMaksuturva-sertifikaattisivu

Maksuturva-palvelun avulla verkkokauppa saa konkreettiset työkalut verkkokaupan ja kuluttajan välisen rahaliikenteen ja palautusten hallintaan lain edellyttämällä tavalla. Tämän lisäksi palveluun kuuluvat välineet, joilla verkkokauppa todentaa kuluttajille toimivansa uuden lainsäädännön mukaisesti ja vähentää näin kuluttajien epävarmuutta verkko-ostosten tekoon.

Todennusta varten jokainen Maksuturva-palvelua käyttävä verkkokauppa saa hyödynnettäväkseen ”Maksuturva-sertifioitu verkkokauppa”-palvelusivun, josta sen asiakkaat voivat varmistaa kyseisen kaupan noudattavan uusimpiakin lakipykäliä ja tarjoavan sujuvan väylän myös palautusten tekoon. Sertifikaattisivu ja Maksuturva-palvelu taklaavat uuden lain tärkeimmän tavoitteen: niiden avulla verkkokauppa kykenee takaamaan kuluttajille varmat ja nopeat rahapalautukset palautus- ja reklamaatiotilanteissa.

Turvallisuudentunteen kasvattamisen lisäksi sertifikaatti toimii myös välineenä uusien tiedonantovelvollisuuksien suhteen: sivulta löytyvät verkkokaupan palautusohjeet ja maininnat myös siitä, aikooko verkkokauppa veloittaa palautuvien tuotteiden postituskulut tai mahdollisia arvon alenemia kotona testatuista tuotteista.

Suomen Maksuturva Oy on ainoa Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva kotimainen maksulaitos ja maksupalveluntarjoaja, joka palvelee verkko-ostajia palautustilanteissa vuorokauden ympäri avoinna olevalla verkkopalvelulla.

"On selvää, että verkkokaupan markkinaosuus tulee jatkamaan kasvuaan lähivuosina nykyisestä reilun viiden prosentin tasosta. Jo nykyiselläkin tasolla tarvitaan apuvälineitä kauppiaille ja kuluttajille. Tässä kohtaa haluamme olla kehityksen kärjessä ja siksi tarjoamme Posti Maksuturva –palveluja asiakkaillemme", toteaa liiketoimintajohtaja Anders Falck Itella Posti Oy:stä.

"Kun lainsäädäntö ja verkkokaupan markkinat yhtenäistyvät koko Euroopan tasolla, on kotimaisen kaupan kilpailukyvyn kannalta tärkeä löytää ratkaisuja verkkokaupan kipukohtiin. Maksuturva-palvelu auttaa verkkokauppoja palvelemaan asiakkaitaan paremmin, ja samalla se tuo säästöjä verkkokauppiaalle vähentyneen henkilötyön myötä", lisää Suomen Maksuturva Oy:n toimitusjohtaja Mikael Smeds.

Lisätietoja

Mikael Smeds
toimitusjohtaja
Suomen Maksuturva Oy
etunimi.sukunimi@maksuturva.fi
+358 9 4241 7060

Anders Falck
liiketoimintajohtaja
Itella Posti Oy
etunimi.sukunimi@itella.com
+358 20 451 5065

Topics: lehdistötiedote

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä