Verkkokauppaan vaikuttavat kuluttajansuojalain muutokset astuvat voimaan 13.6.2014. Pääosin muutokset koskevat kasvanutta tiedonantovelvollisuutta verkkokaupan sivuilla sekä käytäntöjä palautus- ja peruutustilanteissa. Maksuturvan asiakkaana (käytössä Maksuturva Basic- tai Gold-valmispalvelu tai palautustyökalut sisältävä räätälöity ratkaisu) ratkaiset lakimuutosten vaatimukset sujuvasti.

Maksuturva-palvelulla ratkaiset lakimuutokset automaattisesti

  • Kattavat tiedot verkkokaupan palautus- ja peruutuskäytännöistä löytyvät jatkossa myös verkkokaupan sertifikaattisivulta.
  • Kuluttajille lähetetään sähköpostitse ohjeet palautusten tekoon ja tarjotaan sähköinen palautuslomake laissa vaaditulla ”pysyvällä tavalla”.
  • Kuluttajalle lähetetään automaattisesti kuittaukset verkkokaupan vastaanottamista palautusilmoituksista.
  • Verkkokaupalla on käytössään työkalut rahojen palauttamiseksi kuluttajalle vaaditun 14 vuorokauden sisällä siitä, kun kuluttaja on tehnyt palautusilmoituksen ja palauttanut tai osoittanut palauttaneensa tuotteet verkkokaupalle.
  • Rahat palautetaan kuluttajille helposti samalla maksutavalla kuin ostokset on tehty.
  • Verkkokauppa saa väylän palautuskulujen vähentämiseen ja arvonalenemista neuvottelemiseen.

 

Tarkistusajaksi 14 päivää palautustyökaluja käyttäviin palveluihin

Maksuturva-sertifioitu verkkokauppa

Maksuturvan palautustyökaluilla hallitset verkkokauppasi tuote- ja rahapalautuksia kustannustehokkaasti ja tarjoat samalla asiakkaillesi sujuvan asiointielämyksen. Jatkossa uudet asiakkaamme saavat palautustyökalujen toiminta-ajaksi automaattisesti 14 vuorokautta entisen 1 vuorokauden sijaan. Näin varmistat, että verkkokauppasi toimii kuluttajansuojalain vaatimusten mukaisesti. Samalla verkkokaupallesi myönnetään uudistettu Maksuturva-sertifikaatti, jolla kerrot asiakkaillesi noudattavasi todistetusti lakia ja tarjoavasi sujuvan asiointikokemuksen. Ostosten maksut tilitetään verkkokaupallesi lopullisesti oikaistuina ja kirjanpitosi kanssa yhteensopivalla tavalla tarkistusajan jälkeen.

Mikäli sinulla on nykyisenä asiakkaanamme käytössäsi vuorokauden tarkistusaika, vaihdat sen helposti suosittelemaamme 14 vuorokauteen ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Lisätietoja palautustyökaluista »

Kysy lisää myyjiltämme

Mikäli sinulla on kysyttävää lakimuutoksista tai työkaluistamme, myyjämme ovat valmiita auttamaan!

(09) 4241 7055
myynti@maksuturva.fi
Yhteydenottolomake »

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä