OP-Pohjola-ryhmässä 2000-luvulla pankkijärjestelmiä kehittäneet asiantuntijat perustivat oman verkkomaksamiseen erikoistuneen yrityksen vuonna 2007. Tänä päivänä sähköisten kaupankäyntiratkaisuiden asiantuntijatalo Suomen Maksuturva Oy raivaa tietä suomalaisen verkkokaupankäynnin kasvulle.

ICT_perustajat_MaksuturvaNeljän vuoden aikana Suomen Maksuturva Oy:n tekninen perustajatiimi on rakentanut Suomen laajimman verkkomaksupalveluiden valikoiman, josta niin pieni verkkokauppa kuin suuret pörssiyrityksetkin löytävät kaipaamansa palvelut. Yhtiö tarjoaa yhdellä sopimuksella kattavien maksutapojen lisäksi turvallisuutta että tehokkuutta lisääviä ominaisuuksia.

Suomen Maksuturva on yksi Suomen johtavista kotimaisista verkkokaupan maksujenvälittäjistä, eli niin sanotuista Payment Service Providereista (PSP). Verkkokaupat voivat kätevästi siirtää sähköisen maksujenvälityksen käyttöönoton ja ylläpidon haasteet ammattilaisen vastuulle. Nykypäivänä yksittäisen yrityksen tai verkkokaupan on vaikea ylläpitää suurta määrää teknisiä maksurajapintoja ja maksuvälinekumppaneita. Välttämättä suuryrityksilläkään ei ole enää mahdollisuuksia palkata joukkoa asiantuntijoita hoitamaan verkkomaksamisen ylläpitoa ja kehitystä.

-Jo yhtiön alkutaipaleella asetimme palveluittemme tavoitteeksi sen että kykenemme tarjoamaan lisäarvoa myös suuryrityksille. Nyt meidän asiakkaiksemme lukeutuu usean eri toimialan markkinajohtajia, kuten esimerkiksi Fortum Markets, Holiday Club, Metsäliitto, Hanakat-ketju, Suomen Polkupyörätukku ja Unikulma. Olemme asiakassuhteistamme ylpeitä, sillä onhan maksujenvälityksessä kysymys äärimmäisestä luottamuksesta, toteaa Suomen Maksuturvan toimitusjohtaja Mikael Smeds.

Sähköisen maksujenvälityksen suojausjärjestelmät ja tekninen luotettavuus ovat niitä perusasioita, jotka määrittelevät toimijan laadun. Yhdelläkään pankilla ei ole varaa tämän luottamuksen menettämiseen. Siksi rahaliikenteen suojausjärjestelmien kehitykseen panostetaan ja sen vuoksi järjestelmät ovat kehittyneet huippuunsa.

Maksuturva_turvallinen_prosessointiVerkkokaupan asiakas maksaa tilauksensa valitsemallaan maksutavalla. Maksut käsitellään turvallisessa ja toimintavarmassa ympäristössä sekä tilitetään kauppiaalle sopimuksen mukaisesti.

Jotta suomalaisen verkkokaupankäynnin ja etenkin sähköisen maksamisen pyörä pyörisi päivin ja öin kitkattomasti, tarvitaan Smedsin, Karvisen, Hakkaraisen ja Mäntylän kaltaisia asiantuntijoita.

Suomen Maksuturvassa alkumetreiltä asti mukana olleen nelikon yhteinen historia juontaa juurensa OP-Pohjolaan, josta heillä on pitkä ja laaja-alainen kokemus pankki- ja maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta sekä kehitysprojektien johtamisesta.

-Pankkipuolella käytetään hyvin laaja-alaisesti rinnakkain sekä uutta että vanhaa teknologiaa. Pankin ICT-kehityksessä saa hyvän käsityksen siitä mitä kaikkea ohjelmistointegraatioissa on huomioitava, ja oppii yhdistelemään erilaisia teknologioita keskenään, Suomen Maksuturvan ohjelmistoasiantuntija Jari Mäntylä kertoo.

Suomen Maksuturvan teknologia perustuu Oraclen tarjoamiin järjestelmäratkaisuihin sekä teknisten kumppaneidemme laadukkaisiin palveluihin, joilla varmistamme palvelumme käytettävyyden ja toimintavarmuuden kaikissa tilanteissa, vuorokaudenajasta tai asiakkaamme koosta riippumatta.

-Järjestelmäalustan suunnitteluvaiheessa asetimme toimintavarmuudelle ja tietoturvalle hyvin korkeat vaatimukset, jotka huomioimme järjestelmäarkkitehtuurin rakentamisessa, kiteyttää Suomen Maksuturvan ohjelmistoarkkitehti Pete Hakkarainen.

Järeän teknologiaytimen ympärille on rakentunut Suomen Maksuturvan palveluvalikoima, jossa maksuliikenteen vaivattomuus yhdistyy huippuunsa vietyyn tietoturvallisuuteen.

-Meillä on kyky tarjota tällä hetkellä laaja skaala variaatioita suorasta maksujenvälityksestä poikkeustilanteet hallitsevaan älykkääseen maksujenvälitykseen. Kun markkinat ryhtyvät kaipaamaan uusia maksamisen ja laskuttamisen ratkaisuja, meidän järjestelmämme antavat vankan pohjan uusille toteutuksille. Erityisen kiinnostavia alueita ovat käyttäjäystävällinen mobiili- ja monikanavamaksaminen, toteaa Suomen Maksuturvan ICT kehitysjohtaja Konsta Karvinen.

Asiantuntijana Kaupan liiton verkkokauppakoulutuksissa

Kaupan liitto käynnisti alkuvuonna 2011 kansallisen verkkokaupankäynnin koulutusohjelman jäsenyritystensä toivomuksesta. Suomesta valittiin joukko oman alansa johtavia asiantuntijayrityksiä. Suomen Maksuturva toimii liiton virallisena koulutuskumppanina vastaten sähköisestä maksamisesta.

Suomen Maksuturva pitää maksamisen kehitystrendejä, verkkomaksamisen vaihtoehtoja ja turvallisuusnäkökulmia oman koulutusosionsa tärkeimpinä teemoina.

-Tarvittaessa koulutuksissa mennään syvällekin sähköisen maksamisen yksityiskohtiin, mutta tietenkin aina koulutettavien ehdoilla, koulutuksista vastaava Mikael Smeds kertoo.

Artikkeli on julkaistu Business Forum - Verkkoliiketoiminta (Kevät 2012) -julkaisussa.

Lue näköislehti »

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä