Eu-lippuEU-direktiiviin pohjautuvat, verkkokauppojen toimintaan vaikuttavat kuluttajansuojalain muutokset tulevat voimaan 13.6.2014. Lain vaatimuksista on puhuttu paljon, mutta ratkaisut ovat toistaiseksi jääneet paljolti verkkokauppiaiden omille harteille. Maksuturvan palvelusta löydät välineet monen vaatimuksen ratkaisemiseksi tehokkaasti ja verkkokaupan kilpailukykyä kasvattavalla tavalla.

Uudet vaatimukset

Lakipykälä

  • Kuluttajalle tulee antaa kattavat ennakkotiedot ostamiseen, maksutapoihin, toimituksiin ja peruutuskäytäntöihin liittyen. Ennakkotiedot on löydyttävä myös tilausvahvistuksesta.
  • Verkkokaupan hinnoittelussa ei saa olla piilotettuja kuluja, eikä esimerkiksi tilauslomakkeella saa olla valmiiksi valittuna kohtia, joista aiheutuu lisäkuluja. Maksutavoista ja palvelupuheluista ei saa veloittaa enempää kuin niiden mahdollistamisesta syntyvät kulut.
  • Kuluttajan on erikseen ilmoitettava tilauksen peruutuksesta myyjälle: tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen ei enää riitä. Peruutusohjeet tulee toimittaa kuluttajalle esimerkiksi sähköpostitse tai tavaran mukana. Sähköisistä peruutusilmoituksista on lähetettävä kuluttajalle kuittaus, kun ilmoitus on vastaanotettu.
  • Rahat tulee palauttaa kuluttajalle 14 päivän kuluessa siitä, kun verkkokauppa on saanut palautusilmoituksen, olettaen että kuluttaja on palauttanut tai osoittanut palauttaneensa jo toimitetun tavaran. Pääsääntöisesti maksut on palautettava samalla maksutavalla, jota kuluttaja käytti ostaessaan.
  • Verkkokauppias voi jatkossa velvoittaa kuluttajaa maksamaan peruutuskulut. Tästä on kuitenkin kerrottava kuluttajalle selkeästi ennakkotiedoissa. Mikäli kuluttaja on käyttänyt tuotetta tai tilattu palvelu on aloitettu, on verkkokaupalla oikeus vähentää palautettavasta summasta myös arvonalennus.

Helppo tapa ratkaista vaatimukset

Maksuturva-palvelu on kustannustehokas keino ratkaista uudet vaatimukset erityisesti peruutusten ja rahapalautusten osalta. Palvelu tarjoaa verkkokaupalle sujuvan verkkomaksamisen väylän ja helppokäyttöiset plug 'n play -työkalut, joiden avulla palautusten hallinta hoituu lainmukaisesti.

Ennakkotietojen antamista helpottavat Maksuturva-palveluun kuuluvat kattavat toimitusehdot ja verkkokaupan oma luottamussertifikaatti. Tilauksen maksamisen jälkeen kuluttaja saa pääsyn itsepalvelukanavaan, jossa hän voi seurata toimitusta, tarkastella verkkokaupan tietoja ja ilmoittaa tarvittaessa tilauksen peruutuksesta.

Verkko-ostajan palveluiden sähköinen peruutuslomake kerää palautustiedot ja välittää ne verkkokaupalle standardisoidussa muodossa – näin palautusten hallinta ei vaadi ylimääräistä ilmoitusten käsittelyä. Vahvistus peruutusilmoituksen vastaanottamisesta lähetetään lakia mukaillen myös kuluttajan sähköpostiin. Verkkokaupan täytyy ainoastaan kuitata tuote palautetuksi, jonka jälkeen älykäs järjestelmä palauttaa rahat automaattisesti ostoksissa käytetyllä maksutavalla.

Mikäli verkkokauppias päättää veloittaa palautuskulut ostajalta, hän voi palautusta kuitatessaan määrittää palautuskulut ja ne vähennetään palautussummasta automaattisesti. Myös mahdolliset arvonalennukset on jatkossa hoidettavissa palautustyökalujen kautta. Kaikki rahan liikkeet näkyvät selkeästi palvelun tuottamissa kirjanpitoraporteissa ja helpottavat näin myös taloushallinnon toimintaa ja selvitystyötä.

 

Maksuturvan työkaluihin kuuluu mm. helppokäyttöinen, verkkokaupan näköiseksi räätälöitävissä oleva palautuslomake. Maksuturvan työkaluihin kuuluu mm. helppokäyttöinen palautuslomake, jonka voi räätälöidä verkkokaupan ilmeen mukaiseksi.

EU-direktiivi »
Kuluttajaoikeustyöryhmän mietintö »
Kuluttajansuojalaki 13.6. voimaan tulevine muutoksineen »

[expand title="Kysy lisää"]
[contact-form-7 id="6475" title="Ratkaisut EU-direktiiviin"]
[/expand]

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä