Lehdistötiedote
21.1.2015

Viime aikoina yritysten välinen verkkokauppa ja sen kehitys on puhuttanut paljon. Useiden tutkimusten mukaan b2b-kauppa on kasvussa, mutta käytännöllisten ja luotettavien maksuratkaisujen puuttuminen asettaa esteen voimakkaammalle kehitykselle. Tähän ratkaisuna Maksuturva ja Svea Ekonomi lanseeraavat yhdessä kaupankäyntiä helpottavan Yrityslasku-palvelun.

B2b_lasku2Yritysasiakkaat odottavat ostamiseen yhä enenevässä määrin kuluttajakaupan puolelta tuttua käytettävyyttä ja helppoutta, myös maksamisen suhteen. Heille ei enää kelpaa vanhan toiminnanohjausjärjestelmän näköinen käyttöliittymä, jossa tilaaja pahimmassa tapauksessa joutuu suorittamaan maksun henkilökohtaisella luottokortillaan. Laskulla maksettaessa taas myyjäosapuoli kohtaa haasteita: laskutussopimusten myöntäminen kasvattaa riskejä, kun myyjällä ei ole luottolaitoksen tavoin kapasiteettia valvoa asiakkaiden maksukykyä tai periä maksamatta jääneitä saataviaan.

Yrityslasku-palvelu ratkaisee nämä ongelmat yritysten välisessä sähköisessä kaupankäynnissä, ja se tarjoaa kaikille sitä käyttäville yrityksille mahdollisuuden myydä tuotteitaan ja palveluitaan kuluttajapuolen tavoin myös b2b-puolelle.

Yrityslasku-palvelu eroaa muista markkinoilla tarjolla olevista yritysten välisistä maksuratkaisuista helppokäyttöisyydellään ja luototusominaisuudellaan: laskutuksen ja luototuksen riski siirtyy kuluttajakaupan lailla rahoitusyhtiölle/luottolaitokselle. Kauppiaan riskin poistaminen on olennainen osa verkkokaupan kasvun vauhdittamista yritysten välisessä kaupankäynnissä.

Lisätietoja

Magnus Enckell, asiakkuus- ja kumppanuusjohtaja
Suomen Maksuturva Oy
+358 40 561 0372
etunimi.sukunimi@maksuturva.fi

Maria Matintalo, rahoitusjohtaja
Svea Ekonomi
+358 50 342 4902
etunimi.sukunimi@svea.fi

Suomen Maksuturva Oy on Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva kotimainen maksulaitos ja maksupalveluntarjoaja, jonka älykäs palvelukokonaisuus vastaa vaativankin verkkokaupan tarpeisiin. Kattaviin maksu- ja tilitystapojen lisäksi palveluihimme voidaan sisällyttää palkitut työkalut, joiden avulla verkkokaupan palautuksia hallitaan kustannustehokkaasti ja uusia verkkokaupan lakeja noudattaen.

Svea Ekonomi on johtava pohjoismaalainen toimija, joka on jo yli 30 vuotta tarjonnut rahoitus- ja hallinnollisia palveluita, reskontran hoitoa ja perintää. Yritys tarjoaa myös kattavat lasku- ja osamaksupalvelut kuluttajaverkkokaupassa. Svea on Ruotsin Finanssivalvonnan valtuuttama luottomarkkinayhtiö ja siten myös kyseisen tahon pankkivalvonnan alainen toimija. Toimintaa Svealla on kymmenessä Euroopan maassa ja yhteistyökumppaneita ympäri maailman.

Maksuturva Media

Olemme koonneet tänne lehdistölle tarkoitetut valokuvat ja muut materiaalit. Laajemman valikoiman löydät *STT-lehdistöpalvelusta ja YouTube-kanavasta.

 

Lataa Maksuturvan logo

rgb_Maksuturva_solid.png   rgb_Maksuturva_wire_black.png   rgb_Maksuturva_wire_white.png

maksuturva-macbook.png

Uusinta Twitterissä