Case Olympiakomitea

Erityiset tarpeet vaativat joustavuutta ja kykyä luoda asiakaslähtöisiä ratkaisuja

Olympiakomitea toimii valtakunnallisena liikunnan ja urheilun kattojärjestönä, jonka tehtävänä on vastata suomalaisen huippu-urheilun kehittämisestä sekä arjen fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan edistämisestä. Järjestön toiminta ulottuu aina varhaiskasvatuksesta ja koulusta työelämään, huippu-urheiluun ja liikuntapolitiikkaan.

Lue lisää

Olympiakomitean alla toimii Suomisport-palvelu, jossa lajiliittojen jäsenet voivat ostaa kilpailuoikeuksia eli lisenssejä. Palvelu on haluttu tehdä käyttäjille helpoksi ja miellyttäväksi käyttää millä tahansa päätelaitteella. Jatkossa palvelussa tarjotaan liikkujille lisenssien rinnalla myös jäsenyyksiä ja tapahtumia.

Maksuturva valittiin Suomisportin maksupalveluntarjoajaksi julkisen kilpailutuksen jälkeen. Yksi Maksuturvan eduista oli isoon projektiin vaadittava joustavuus. ”Oleellinen valintaperuste oli Maksuturvan kyvykkyys joustavasti kustomoida maksupalvelu sopimaan meidän tarpeisiimme”, kertoo Olympiakomitean projektipäällikkö Juha Saapunki. Olympiakomiteasta kerrotaan, että käyttöönotto on sujunut hyvässä yhteistyössä Maksuturvan, ohjelmistotarjoajan Vincitin sekä pilottiliittojen kanssa.

Maksutapoina Suomisportissa on verkkopankki- ja korttimaksut sekä Maksuturvan Älykäs Lasku ja Erämaksu. Näiden lisäksi Suomisport on ottanut käyttöön myös MobilePayn. Juha Saapunki uskoo, että mobiilimaksaminen tulee yleistymään ja jo muutaman kuukauden pilotoinnin perusteella Suomisportin palvelussa on voitu nähdä, että MobilePayn käyttö lisääntyy. MobilePay, kuten muutkin maksutavat, on toiminut palvelussa moitteettomasti.

Yhtenä palvelun erityispiirteenä on, että tilitysmallina käytössä on ns. multi-vendor tilitys, jossa tilitykset voidaan jakaa useammalle eri osapuolelle. Maksujen jakaminen automatisoidusti palvelussa mukana oleville tahoille on keskeinen ominaisuus. ”Tämä on tärkeä ominaisuus ja Maksuturva toteutti meille soveltuvan ratkaisun erinomaisesti”, sanoo Juha Saapunki Olympiakomiteasta. Kaikkien maksutapojen osalta tilitykset voidaan jakaa useammalle osapuolelle, mikä on ainutlaatuinen ominaisuus tarjolla olevien maksupalveluiden joukossa.

Juha Saapunki kertoo, että Olympiakomiteassa ollaan tyytyväisiä Maksuturvan valintaan ja että Maksuturvan asiakaspalvelusta on aina saatu tarvittaessa asiantuntevaa opastusta. Maksuturva kehittää palveluitaan jatkuvasti, ja Olympiakomitea haluaakin haastaa Maksuturvan kehittämään palvelustaan entistä parempaa, kun Suomisportista kehitetään Suomen parasta urheilupalvelua. Tulevaisuuden haasteena tulee olemaan jatkokehitys, jossa Suomisportin palvelua laajennetaan urheiluseurojen käyttöön sekä jäsen- ja tapahtumamaksujen asiakaslähtöiseen hallintaan.

Lopuksi Juha Saapunki kertoo vielä terveisiä Maksuturvan palveluita harkitseville: ”Suosittelen lämpimästi Maksuturvaa nykyaikaisen verkkopalvelun maksupalvelun toimittajaksi. Samalla toivon, että Maksuturva panostaa myös jatkossa palvelunsa kehittämiseen ja pystyy toteuttamaan innovatiivisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja”. Me Maksuturvassa pyrimme vastaamaan tähän haasteeseen.

 Lataa opas: Verkkokaupan automatisointi

Suomisport

Case Hehku

Kokonaisvaltainen palvelu tukee asiakaskeskeisyyttä

Hehku on uusi suomalainen kauneuden ja hyvinvoinnin konsepti. Hehku.fi-verkkokauppa avattiin tammikuussa 2018 ja kesään mennessä oli vietetty jo 19 kivijalkakaupan avajaisia ympäri Suomen. Nyt Hehku on yksi Suomen puhutuimpia ja suosituimpia kauneuden- ja terveydenhoidon alan kauppoja. Maksuturvan maksutavat ja Ostajan apulainen -palvelu ovat olleet käytössä Hehku.fi-verkkokaupassa alusta saakka.

Lue lisää

Hehku on kauppaketju, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sen lisäksi, että Hehkusta löytyy tuotteita jokaisen omiin tarpeisiin, niin asiakkaiden palveluksessa verkossa ja myymälöissä ovat myös esimerkiksi farmaseutit, kosmetologit, personal trainerit ja estenomit jotka auttavat löytämään jokaisen oman tavan voida paremmin. Koska asiakaskeskeisyys on tärkeä Hehkun toimintaa ohjaava arvo ja palvelu on tärkeässä roolissa, haluttiin myös maksupalvelulta helppoutta ja hyvää käytettävyyttä. Näin ollen verkkokaupan maksupalveluntarjoajaksi valikoitui Maksuturva.

Vaikka itse maksamisen onkin verkkokaupassa toimittava luotettavasti ja kätevästi, niin hyvä palvelu ei pääty ostohetkeen – Hehkussa asiakkaille halutaan tarjota hyvää palvelua myös esimerkiksi palautustilanteessa. Tässä auttaa Maksuturvan Ostajan apulainen -palvelu. Ostajan apulainen on onlinepalvelu, jossa asiakas voi ilmoittaa palautuksesta milloin vain ja missä vain. ”Ostajan apulainen on helppo paikka asiakkaalle hallinnoida omia palautuksiaan ja mahdollisia hyvityksiään”, sanoo Hehkun Digital Sales & Services Manager Pia Hatakka. Palvelu tekee palautusten käsittelystä helppoa myös kauppiaalle; rahapalautukset hoituvat automaattisesti Maksuturvan kautta, eikä kauppiaan tarvitse kuin kuitata palautus käsitellyksi. ”Ostajan apulainen on kauppiaan näkökulmasta yksinkertainen ja helppo palvelu, jossa voidaan käsitellä tuote- ja rahapalautuksia”, kehuu Pia Hatakka. Palvelussa voidaan myös käsitellä reklamaatioita, jotka voivat vähentää palautusten määrää ja näin aikaansaada selviä säästöjä.

Palvelukokonaisuus aina maksamisesta viestintään ja mahdolliseen palauttamiseen saakka on brändätty Hehkun näköiseksi, jotta asiakaskokemus olisi yhdenmukainen koko prosessin ajan. Hehku haluaa tarjota jokaiselle asiakkaalle sopivan maksutavan. Niinpä Hehkun verkkokaupassa voi maksaa mobiilimaksutavoilla kuten MobilePaylla ja Pivolla, kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeilla, maksukortilla sekä laskulla ja erämaksulla. ”Maksupalvelun käyttöönotto sujui erittäin helposti ja sujuvasti ja uusien maksutapojen lisääminenkin on ollut helppoa, jolloin jokaiselle asiakkaalle voidaan tarjota sellainen maksutapa, joka on juuri hänelle helpoin”, sanoo Hehkun Pia Hatakka. Sekä verkkokauppa että maksaminen ja Ostajan apulainen toimivat yhtä hyvin sekä pöytäkoneella että mobiilissa.

Tilitysmallina Hehku käyttää bruttotilitystä, joka helpottaa kirjanpidon työtä, kun verkkokaupan maksut tilitetään verkkokaupan tilille täysimääräisinä. Hehkun Pia Hatakka kertookin, että tämä tekee tilitysten kohdistamisesta kirjanpidossa helpompaa ja nopeampaa. Kaiken kaikkiaan Hehkun Digital Sales & Services Manager Pia Hatakka sanoo Maksuturvan palveluista: ”Maksuturvan palvelut ovat olleet Hehkulle verkkokaupan rakentamisen alkuvaiheista asti luotettava ja joustava kumppani. Maksuturvan palveluita voi muokata ja vaihtoehtoja on tarjolla, joista varmasti löytyy jokaiselle verkkokaupalle sopiva maksupalvelukokonaisuus”.

Case_Hehku

Case WODconnect


Sovelluksen käyttäjien on voitava myös maksaa helposti mobiilissa

WODconnect-palvelu tehtiin ensisijaisesti CrossFit-urheilijoille ja -saleille. Harrastuksen kautta syntynyt idea kehkeytyi palveluksi, joka tänä päivänä palvelee jopa 75 000 käyttäjää. Palvelussa voi mm. varata tunteja, hallinnoida maksuja ja seurata kehitystään. 

Lue lisää

WODconnect on erittäin suosittu sovellus, jonka kautta kuntosalit voivat tarjota palveluitaan harrastajille ja jossa käyttäjät voivat seurata kehitystään, varata valmennuksia ja maksaa esimerkiksi jäsenmaksuja. Sovelluksen kehitys lähti liikkeelle palvelun kehittäneen Kisko Labs Oy:n toimitusjohtajan Antti Akonniemen omasta harrastustaustasta ja sen tarkoituksena on helpottaa kuntosalien arkea ja vähentää manuaalista työtä. Lisäksi sovellus on tehnyt myös kuntosalikävijöiden elämästä helpompaa, kun varaukset ja maksut voi tehdä sovelluksen kautta.

Maksuturvan palvelut sovellukseen valittiin, koska Kisko Labs on tehnyt Maksuturvan kanssa yhteistyötä menestyksekkäästi ennenkin. "Tunsimme Maksuturvan palvelut hyvin ja näimme, että monimuotoiset maksutavat pitävät asiakkaat tyytyväisinä", kertoo Antti Akonniemi. Palvelun käyttöönotto sujui Antin mukaan erittäin hyvin ja kätevästi. Erityisesti Maksuturvan asiakaspalveluun on oltu tyytyväisiä ja neuvoja sekä apua mahdollisissa ongelmatilanteissa on saatu nopeasti. Myös sovelluksen kehityksestä on puhuttu yhdessä ja Maksuturvalta on tullut hyviä ideoita palvelun kehittämiseen.

Sovelluksissa erityisesti mobiilimaksamiseen sopivat maksutavat ovat tärkeitä. MobilePay onkin saanut käyttäjiltä erittäin hyvää palautetta ja on hyvä esimerkki siitä, miten nopeaa ja helppoa maksamisen pitäisi olla. "Uskomme, että mobiilimaksamisen kehitys jatkuu ja suosio kasvaa ja maksamisesta tulee tulevaisuudessa yhä vaivattomampaa ja kätevämpää", sanoo Antti Akonniemi. Kun henkilö käyttää sovellusta, niin puhelin on jo valmiiksi kädessä; MobilePayn avulla maksaminen onnistuu yhdellä pyyhkäisyllä eikä käyttäjän tarvitse ottaa erikseen esille maksukorttia tai pankkitunnuksia. Mobiilimaksaminen on nykyaikainen ja tärkeä maksutapa missä tahansa verkkokaupassa, sillä suuri osa ostoksista tehdään jo nyt mobiililaitteella. Sovellusten kohdalla helppo ja nopea maksaminen mobiilissa on jo välttämättömyys.

Toistuvat veloitukset ovat keskeinen osa sovellusten sisällä maksamista. Palvelun kautta käyttäjä voi tallentaa korttitietonsa sovellukseen, jolloin yksittäisten ostojen hyväksyminen onnistuu napin painalluksella ja esimerkiksi jäsen- tai kuukausimaksujen veloitus voidaan tehdä automaattisesti. Kuluttajat ovat jo tottuneet tämän kaltaiseen maksamiseen useiden suosittujen sovellusten kautta. Sovelluksen sisällä maksaminen, eli in-app mobiilimaksaminen, on nykypäivän mobiilimaksamista. Myös WODconnect-sovellusta aiotaan jatkossa kehittää niin, että korttitietojen tallennus sovellukseen otetaan käyttöön, jolloin maksaminen helpottuu entisestään.

Lopuksi Antti Akonniemi haluaa vielä kertoa terveisensä muille Maksuturvan palveluita harkitseville: "Voin lämpimästi suositella Maksuturvaa muillekin suomalaisille palveluntarjoajille!".

Lataa opas: Mobiilimaksaminen maksutavaksi verkkokauppaan

 

Case_WODconnect.png

Case Varusteleka

Kattava kokonaisratkaisu on tärkeä omnichannel-myynnissä

Varusteleka perustettiin vuonna 2003 ja on alallaan Euroopan suurin armeijaylijäämän ja ulkoilun erikoisliike. Verkkokaupan käyttäjiä on Suomessa jo 1,6 miljoonaa ja ulkomaillakin 0,6 miljoonaa. Maksuturvan maksutavat ovat olleet verkkokaupassa käytössä vuodesta 2016 saakka. Lisäksi Maksuturva on toimittanut myös Varustelekan kivijalkakauppaan maksupäätteet. Maksuturvan valinta Varustelekan maksupalvelujen tarjoajaksi tapahtui kilpailutuksen kautta.

Lue lisää

Melkein pari vuotta sitten vuonna 2016 Varusteleka päätti kilpailuttaa maksupalvelunsa. ”Maksuturvalta saimme kattavimman kokonaisratkaisun omnichannel-kauppaan sekä yhtenäisen ja kattavan raportoinnin”, kertoo Varustelekan kehitys- ja myyntijohtaja Sampo Soinio. Nämä toimintaa helpottavat tekijät nostivat Maksuturvan siis kilpailijoiden edelle.

Verkkokaupan maksutapojen lisäksi Maksuturva tarjoaa myös maksupäätteet Varustelekan kivijalkakauppaan. ”Aiempiin maksupääteratkaisuihin verrattuna uudet maksupäätteet ovat huomattavasti kehittyneempiä ja toimintoja on myös kehitetty koko ajan kiitettävästi”, sanoo Soinio. Omnichannel-ratkaisujen avulla voidaan tarjota yhdenmukainen ostokokemus verkossa ja kivijalassa sekä kuluttajan että kauppiaan kannalta. Kuluttaja-asiakkaat toimivat myös usein monikanavaisesti: tuotteita saatetaan selata verkkokaupassa, mutta ostaa paikan päällä kivijalkakaupassa tai toisinpäin. Maksupäätteiden laatu, käyttökokemus ja toimintavarmuus ovat olleet Maksuturvan maksupäätteiden lähtökohtana.

Tutkimusten mukaan nettiä käytetään eniten mobiililaitteilla ja myös maksaminen mobiilissa on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Nykyaikaisen verkkokaupan on toimittava myös mobiilissa ja maksamisen oltava helppoa myös kännykällä. Varusteleka on luonnollisesti ottanut tämän huomioon ja verkkokaupassa voi maksaa esimerkiksi MobilePaylla. ”Maksamisen helpottaminen on yksi tärkeimpiä tekijöitä mobiilikonversion kannalta. Mobiilimaksamisessa on kuitenkin vielä kansainvälisestikin paljon kehitettävää”, sanoo Soinio.

Verkkokaupassa on pysyttävä ajan hermolla ja seurattava maksutapojen kehitystä tiiviisti, kuten Varustelekassa tehdään. Omaan kauppaan sopivia maksutapoja voi ottaa tarvittaessa käyttöön, kun maksupalveluntarjoaja pystyy tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia ja uusimpia maksutapoja. MobilePayn sekä verkkopankki- ja korttimaksujen lisäksi Varustelekalla on verkkokaupassa käytössä lasku sekä Yrityslasku, jonka avulla myös yritykset voivat helposti tilata laskulla, kun perinteisesti lasku on tarkoitettu vain kuluttaja-asiakkaille.

”Olemme olleet tyytyväisiä Maksuturvan palveluun ja paketti on pysynyt hyvin kasassa”, kertoo Varustelekan kehitys- ja myyntijohtaja Sampo Soinio. Aiemmin Varustelekan myymälän ja verkkokaupan maksunvälittäjäpalvelut on ostettu eri toimijoilta ja Varusteleka onkin kokeillut useampaa maksupalveluntarjoajaa. Nyt kuitenkin Maksuturvan kanssa on saatu aikaan hyvä yhteistyö. ”Jos arvostaa mutkatonta palvelua ja laajaa maksupalvelutarjontaa yhden toimijan kautta, niin kannattaa harkita Maksuturvaa!”, sanoo Sampo Soinio.

maksuturva-macbook.png

Case Messukeskus

Tapahtumakohtainen bruttotilitys on ison verkkokaupan valinta

Messukeskuksen omistajayritys, Suomen Messut Osuuskunta, perustettiin vuonna 1919. Messukeskus muutti Pasilaan vuonna 1975 ja nykyään Messukeskuksessa järjestetään 2200 kokousta ja kongressia sekä 75 messutapahtumaa vuosittain. Messukeskuksesta löytyy muun muassa 40 kokoustilaa, 7 hallia, kymmeniä kahviloita ja ravintoloita sekä 244 hotellihuonetta. Messukeskuksen verkkokaupasta voi ostaa lippuja tapahtumiin ja Maksuturvan maksutavat ovat olleet verkkokaupassa käytössä vuodesta 2014.

Lue lisää

Messukeskuksen lippuverkkokauppa shop.messukeskus.com otettiin käyttöön vuonna 2013 ja jo ensimmäisen toimintavuoden aikana kävi selväksi, että silloisen maksunvälittäjän toimintakonsepti oli Messukeskukselle hyvin työläs. Palveluun kuuluva koontitilitys nettona aiheutti Messukeskukselle valtaisan määrän käsityötä maksujen täsmäytykseen liittyen, joten tarvittiin ominaisuus, jolla tämä prosessi saataisiin automatisoitua. Tätä lähdettiin selvittämään heti vuoden 2014 alusta. ”Tässä kohtaa Maksuturva tuli mukaan huomioimalla asiakkaan tarpeen ja tarjosi meille tapahtumakohtaista bruttotilitysmallia. Valitsimme siis Maksuturvan Messukeskuksen verkkokaupan maksupalveluntarjoajaksi, koska Maksuturvassa kuunneltiin asiakkaan tarpeita ja pystyttiin tarjoamaan tarpeisiin sopiva ratkaisu järkevään hintaan”, kertoo Messukeskuksen IT-projektipäällikkö Eila Immonen.

Vuonna 2014 Maksuturva kehitti bruttotilitysmallia ja syksyllä Messukeskus oli yksi ensimmäisistä asiakkaista, jotka ottivat uuden tilitysmallin käyttöön. Messukeskuksen henkilöstölle pidettiin Maksuturvan palveluista koulutustilaisuus ja teknisiä asioita hiottiin muutaman kuukauden mittaisessa yhteistyöprojektissa Messukeskuksen silloisen verkkokauppatoimittajan kanssa. ”Projekti hoitui tehokkaasti ja saimme Maksuturvalta tarvittaessa tukea palvelun käyttöönotossa”, sanoo Eila Immonen.

Messukeskuksella on siis käytössä tapahtumakohtainen bruttotilitys, jossa maksut tilitetään verkkokaupalle yksittäin, täysimääräisinä, ja verkkokaupan luomalla viitenumerolla. Palkkiot laskutetaan jälkikäteen. Messukeskuksen verkkokaupasta, jossa alustana on Magento Enterprise, myyntitilaukset tulevat suoraan kirjanpitojärjestelmän myyntireskontraan sillä tilausviitteellä, jonka verkkokauppa on muodostanut. Maksuturvan tilittämät maksut kulkevat OpusCapitan kautta myyntireskontraan ja kuittaantuvat sitä kautta kirjanpitoon, jossa tuotot voidaan tiliöidä automaattisesti suoraan oikeaan dimensioon. ”Maksuturvan osalta palvelu on toiminut erinomaisesti”, kiittelee Eila Immonen.

Maksutavoista Messukeskuksella on käytössä verkkopankki- ja korttimaksujen sekä Masterpassin lisäksi Älykäs Lasku ja Erämaksu. ”Mahdollisuus ostaa lippuja laskulla on otettu asiakkaiden keskuudessa vastaan hyvänä lisänä”, kertoo Messukeskuksen asiakaspalveluvastaava Riitta Ulmanen. Erityisesti pienten yhdistysten ja muiden ryhmien messumatkan organisoijat ovat olleet tyytyväisiä tähän maksutapamuotoon. Lasku mahdollistaakin hyvin juurikin ryhmien ostokset: kaikki liput saadaan samaan tilaukseen ja lasku voidaan maksaa vaikka myöhemmin, kun lippurahat on kerätty osallistujilta.

Messukeskus uusii sisäänkäyntijärjestelmiään vuosien 2017-2018 aikana. Verkkokaupasta lippunsa ostaneet ja printtilipuilla tulevat voivat jatkossa käyttää QR-koodia sisäänpääsyyn. Ensi vuonna mukaan tulee maksullinen rekisteröityminen ammattitapahtumissa myös paikan päällä. Jatkossa Messukeskus laajentaa myös kävijärekisteröintijärjestelmän maksullisen rekisteröitymisen Maksuturvan piiriin. ”Olemme Messukeskuksessa olleet tyytyväisiä saamaamme palveluun ja palvelun toimintavakauteen. Kaikkien näiden vuosien aikana ei ole ollut juurikaan erikseen selviteltäviä ongelmia palvelun toiminnassa. No news is always good news…”, kertoo Eila Immonen.

Lataa opas verkkokaupan raportointiin

Messukeskus

Case Sannan Ruokakassi

Toistuvat veloitukset tuovat helppoutta maksamiseen ja verkkokaupan prosesseihin

Kun Sanna Lindroos istui pian kuusi vuotta sitten keittiönpöydän ääressä ja mietti, mitä ruokaa tekisi perheelleen ja suunnitteli kauppaan lähtöä, tuli mieleen ajatus: kuinka kätevää olisikaan, kun ruokatarpeet saisi kotiin kuljetettuna ja joku olisi jo suunnitellut ateriatkin! Tällaista palvelua ei Suomesta löytynyt, joten sellainen päätettiin kehittää. Palvelun takana on intohimo terveellisen ruuan valmistukseen ja nauttimiseen sekä halu helpottaa ihmisten arkea.

Lue lisää

Sannan Ruokakassin palvelu toimii niin, että asiakkaan ei tarvitse vierailla verkkokaupassa kuin kerran – valitsemassa sopivan ruokakassin ja toimitustiheyden. Sen jälkeen asiakkaan ei enää tarvitse huolehtia asiasta. Alusta saakka oli selvää, että maksamisen tulee olla asiakkaalle yhtä helppoa ja sujuvaa kuin tilaamisenkin. Ratkaisu tähän oli jatkuva laskutus ja toistuvat korttiveloitukset. Tämä tekee maksamisesta asiakkaalle vaivatonta ja palvelu toimii asiakkaan näkökulmasta automaattisesti: ruokakassit toimitetaan kotiin ja maksu veloitetaan tai laskutetaan sovituin väliajoin. Verkkokaupan näkökulmasta automatisoinnin avulla prosessista ollaan voitu jättää pois monta työlästä tehtävää. Myös raportointi toimii maksutapojen osalta yhtenäisesti ja näin maksujen täsmäyttämiseen ei tarvitse turhaan kuluttaa resursseja.

Maksuturva valittiin Sannan Ruokakassin maksupalvelun toimittajaksi, koska Maksuturvassa oltiin joustavia ja valmiita kehittämään verkkokaupan tarpeiden mukainen maksupalvelu. ”Maksuturvassa ymmärrettiin nopeasti, millaista ratkaisua olimme hakemassa ja maksupalvelun käyttöönotto sujui erittäin hyvin. Maksuturva on ollut meille kumppani, joka toi projektiin asiantuntemusta ja näkemystä”, kertoo Sanna Lindroos ja jatkaa, että Maksuturva on aivan uniikki kumppani projekteissa, joissa palveluja on tarpeen räätälöidä verkkokaupan tai –palvelun tarpeiden mukaan.

Sannan Ruokakassin liikevaihto on moninkertaistunut parin viime vuoden aikana. Sanna Lindroos sanoo, että tällaisen vahvan kasvun vaiheessa on erittäin tärkeää, että verkkokaupalla on kumppaneita, joiden tuella yritystoiminta voi kehittyä. Verkkokaupan on voitava keskittyä ja panostaa ydintoimintaansa. Jotta tämä onnistuisi, on verkkokaupalla oltava hyvät kumppanit, joihin voi luottaa – palvelujen on toimittava moitteettomasti. ”Olemme saaneet hyvää palvelua ja yhteistyö on toiminut hienosti. Maksuturvalta on osattu kysyä oikeita kysymyksiä ja me olemme vastaavasti saaneet omiin kysymyksiimme vastauksia nopeasti. Tämä auttaa meitäkin tarjoamaan asiakkaillemme hyvää asiakaspalvelua”, kertoo Sanna Lindroos.

Sannan Ruokakassin ydinajatuksena on tarjota apua ihmisten arkeen. Tarina on hieno osoitus siitä, miten on huomattu puute markkinoilla ja tartuttu tilaisuuteen samalla tarjoten ihmisille palvelua, joka helpottaa heidän elämäänsä. Kaiken täytyy toimia sujuvasti ja palvelua kehitetäänkin jatkuvasti sekä uusien tuotteiden että palvelun käytettävyyden osalta. Terveisinä muille verkkokauppaa kehittäville tai sellaista jo pyörittäville yrittäjille Sanna sanoo: ”Valitkaa hyvät kumppanit, joiden kanssa yhteistyö toimii ja joiden kanssa voitte yhdessä kehittyä ja mennä eteenpäin”.

Sannan Ruokakassi

Case Reima

Kansainvälistymiseen ja mobiiliverkkokauppaan kannattaa panostaa

Reima on vuonna 1944 perustettu, jo legendaksi muodostunut suomalainen lastenvaatebrändi, joka keskittyy lasten ulkoiluvaatteisiin. Reiman vaatteet ovat kansainvälisesti tunnettuja ja tärkeimpiä vientimaita ovat Pohjoismaat, Venäjä ja Sveitsi.

Lue lisää

Maksuturvan maksutavat ovat olleet Reiman verkkokaupassa Suomessa käytössä jo vuodesta 2012 saakka. Hyvin sujuneen yhteistyön ansiosta päätettiin Maksuturvan kautta ottaa korttimaksut sekä PayPal käyttöön viime vuonna myös Saksan, Itävallan ja Puolan verkkokaupoissa. Erityisesti Puolan verkkokaupan kehittämisessä Maksuturvalla oli tärkeä rooli: verkkokauppaa varten tehtiin integraatio puolalaisia verkkopankkimaksuja tarjoavan Dotpayn kanssa. Joustavuus Dotpay-projektissa olikin asia, joka sinetöi päätöksen Maksuturvan valitsemisesta maksupalveluntarjoajaksi. “Maksuturva toimii hyvin ratkaisukeskeisesti”, sanoo Reiman E-Commerce Director Heli VIljanen.

Reiman Suomen verkkokaupassa on käytössä pankki- ja korttimaksujen lisäksi Maksuturvan palautustyökalut. Tämä on Heli Viljasen mukaan selkeästi helpottanut asiakaspalvelun työtä ja virtaviivaistanut prosesseja. Näin asiakaspalvelulle jää enemmän aikaa varsinaiseen työhön, eli asiakkaiden palvelemiseen.

Lisäksi verkkokaupassa on käytössä MobilePay, joka on helppo ja nopea mobiilimaksutapa. Verkkokauppa ja maksaminen siirtyvät yhä suuremmassa määrin mobiiliin, ja tähän myös Reiman verkkokaupan kehitys keskittyy. MobilePay on jo suosittu maksutapa muualla Skandinaviassa ja kasvattaa suosiotaan jatkuvasti myös Suomessa. Reimakin on jo saanut MobilePaysta hyvää palautetta.

“Olemme saaneet Maksuturvalta hyvää palvelua. Account managerit ovat olleet aktiivisia ja vastanneet nopeasti mahdollisiin kysymyksiin”, kertoo Heli Viljanen. Muille verkkokauppaa perustaville tai maksupalveluntarjoajaa harkitseville Heli kertoo vinkiksi, että kumppanin valinta kannattaa harkita huolella, koska vaihtaminen on aina oma projektinsa. Kun on hyvä kumppani, yhteistyö voi jatkua sujuvasti vuosia.

Reima

Case Moda Aukia

Palautusten hallinta on muodin verkkokaupan keskeinen menestystekijä

Moda Aukian pakettiin kuuluu maksutapojen lisäksi Maksuturvan Ostajan apulainen -palvelu, joka tehostaa verkkokaupan tuote- ja rahapalautusten hallintaa.

Lue lisää

Aukia.fi-verkkokauppa on osa jo vuodesta 1956 toimineita Aukia-yhtiöitä, joihin kuuluu vaatteita, kenkiä ja asusteita myyvät Moda Aukia sekä Jim&Jill. ”Valitsimme Maksuturvan nettikauppamme maksupalveluksi, koska halusimme tarjota asiakkaalle luotettavan ja turvallisen ’yhden luukun’ vaihtoehdon maksamiselle”, toteaa kaupan ylläpitäjä Timo Aukia.

Toimitukset ja palautukset

Verkkokauppansa toiminnassa Aukia on panostanut varmoihin ja luotettaviin toimituksiin. ”Palautusprosessin hallinta on muodin verkkokaupan keskeinen menestystekijä. Uskomme, että loppuasiakkaalle uusien työkalujen käytön helppous ja verkkokaupalle manuaalisten työvaiheiden väheneminen nopeuttavat palautustuotteiden kiertoa ja laskevat vaihtoihin ja palautuksiin liittyviä kustannuksia ”, kertoo Aukia.

Palvelun käyttöönotto

Aukia kommentoi myös käyttöönoton sujuneen erinomaisesti. Projektissa yhdistyi valmiiksi paketoidun ja toiminnoiltaan testatun palvelupaketin käyttöönotto sekä asiakaslähtöinen räätälöinti Aukian järjestelmien kanssa yhteensopivaksi. ”Voimme suositella lämpimästi”, toteaa Aukia vielä lopuksi Maksuturvan palveluita harkitseville.

 

 

 

Case Nanso Group

Toimiva ratkaisu sekä ostajalle että kauppiaalle

Nansolla on käytössä kaikki suomalaisten pankkien verkkopankkimaksut, maksukortit, lasku ja erämaksu. Sen lisäksi Nansolle rakennettiin yrityksen ilmeen ja käytäntöjen mukaisesti brändätty palvelukokonaisuus.

Lue lisää

Nanso Group on vuonna 1921 perustettu vaatetusalan yhtiö, jonka tunnettuja brändejä ovat mm. Nanso, Finnwear, Black Horse ja Vogue. Yhtiön verkkokauppa lanseerattiin vuoden 2012 lopussa.

Nanson näköinen itsepalvelu

Nansolle luotiin ilmeen ja käytäntöjen mukaisesti brändätty-palvelukokonaisuus. Asiakkaat pääsevät palvelukanavaan sähköpostiin lähetetyn tilausvahvistuksen kautta, ja voivat näin seurata tilausten toimitusta, antaa palautetta ja tarvittaessa ilmoittaa palauttavansa tuotteita mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Helpompi palautusten hallinta

Nansolle oli tärkeää saada verkkokauppaan järjestelmä, jonka kautta rahaliikenne kulkee turvallisesti, nopeasti ja mutkattomasti. Sen lisäksi haettiin ratkaisua palautusten hallintaan, koska Nanson vaatealalle tyypillinen pahimmillaan jopa yli 20 prosentin palautusmäärä olisi muuten kuluttanut valtavat määrät manuaalista työtä. Tämän takia ratkaisuksi valittiin Maksuturvan maksupalvelu Ostajan apulainen -palvelulla.

Nanso Groupin Liisa Vilénin mukaan Maksuturvan ratkaisun avulla kaupankäynti on turvallista: verkkokauppa ei saa rahoja ennen kuin asiakkaan palautusoikeus on umpeutunut ja molemmat osapuolet ovat samaa mieltä kaupan lopputuloksesta. Mahdollisissa palautustilanteissa asiakas näkee heti kuinka paljon rahaa on palautumassa, ja Maksuturva hoitaa rahojen liikuttelun automatisoidusti Nanson puolesta.

Maksuturvan tilitysten täsmäyttäminen on nopeaa, kun summat ja viitteet voidaan kohdistaa automaattisesti. ”Ostajan apulainen -palvelun mukaan tuominen on vähentänyt erityisesti palautuksiin liittyvää työtämme huomattavasti. Erityiskiitos nopealle ja asiantuntevalle asiakaspalvelullenne”, kiittelee Vilén.

Case Kone Glans

Kone-Glans hyödyntää erilaisia ratkaisuja tehostaakseen liiketoimintaa

Kone-Glans on panostanut liiketoiminnan huolelliseen suunnitteluun ja hyödyntää Maksuturvan ratkaisuja tehostaakseen taustalla toimivia prosesseja sekä jättääkseen resursseja ydinliiketoiminnan kehittämiseen. 

Lue lisää

Muun muassa puutarha- ja metsätyökoneita ja kalusteita myyvä Kone-Glans perustettiin Salossa vuonna 1955, minkä jälkeen sen markkina-alue on laajentunut kattamaan koko Suomen. Yrityksen verkkokauppa perustettiin jo 90-luvun lopulla.

Enemmän maksutapoja

Maksuturvan palvelut otettiin käyttöön osana Kone Glansin verkkokaupan uudistusta. "Meillä oli ollut jo jonkin aikaa halu laajentaa verkkokaupan maksuvaihtoehtojamme ja Maksuturva tuntui oikealta ja toimivalta ratkaisulta tarpeisiimme. Maksuvaihtoehtojen kirjo oli laaja ja meille riskitön. Tähän mennessä näemme uudistuksen erittäin positiivisena. Ihmiset hyödyntävät selkeästi laajaa maksuvaihtoehtojen valikoimaa ja uskomme vahvasti, että tämän myötä kaupankäyntimme verkossa lisääntyy entisestään", toteaa Kone-Glansin tuotepäällikkö Kalle Glans.

Maksutapojen lisäksi myös Maksuturvan palautustyökalu nähdään merkittävänä lisäarvotekijänä. Glansin mukaan se on yksi hyvä tapa erottua muista verkkokaupoista, koska se luo asiakkaalle turvallisemman olon ostopäätöksen tekoon. Sen lisäksi se palvelee asiakasta ja verkkokauppiasta antaessaan asiakkaalle tietoa esimerkiksi tavaran kulusta.

 

Case Maritim

Asiakastyytyväisyyden kasvattaminen luotettavalla palvelulla

Verkkokaupan maksutapoja hallinnoidaan Maksuturvan kautta. Tämä tarkoittaa riskitöntä verkkomaksamista asiakkaille, joka näkyy asiakastyytyväisyydessä.

Lue lisää

Maritim on saavuttanut vahvan aseman venetarviketoimittajana myös kansainvälisellä tasolla. Yrityksen verkkopalvelu MaritimShops on noussut jälleenmyyjäverkoston ja kivijalkamyymälän rinnalle tärkeäksi veneilytarvikkeiden myyntikanavaksi.

Asiakkaalle riskitön maksaminen

Verkkokaupan ylläpitäjä Tiina Koivu on innoissaan Maksuturvan palvelusta erityisesti, koska se tekee verkkomaksamisesta riskitöntä: kaikki maksutavat hallinnoidaan luotettavan palveluntarjoajan kautta ja asiakkaat saavat aina tarkistaa tuotteet ennen maksun tilittämistä eteenpäin.

Asiakastyytyväisyyden odotetaankin kasvavan, kun tilausta ja toimitusta koskevat kysymykset sekä mahdolliset vaihdot ja tuotepalautukset hoituvat kätevästi.

Maksuturvan asiakaspalvelu toimii

Koivu lähettääkin iloiset terveisensä Maksuturvan palveluita harkitseville: ”Loistava valinta – Maksuturvan kanssa kaikki asiat hoituvat mallikkaasti. Asiakaspalvelukin on ystävällistä ja nopeaa, suorastaan erinomaista. Olisivatpa kaikki yritykset samanlaisia”.

Case Metsä Group

Räätälöity ratkaisu mahdollistaa maksujen jakamisen

Metsä Groupin verkkokaupan ostosten maksusuoritukset voidaan jakaa ja hyvittää usealle tilille.

Lue lisää

Metsä Group tarjoaa jäsenilleen tarkoitetun verkkokaupan, jossa on tarjolla kumppaneiden tuotteita ja palveluita. Mitä enemmän tekee puukauppaa, sitä enemmän saa verkkokaupassa hyödynnettäviä bonuksia.

Verkkokaupan tarpeisiin taipuva ratkaisu

Metsä Groupin ja yhteistyökumppaneiden yhteisen verkkokaupan maksuratkaisu on toteutettu Maksuturvan toimesta. Erikoista tässä ratkaisussa on muun muassa se, että ostoskorin maksusuoritus voidaan jakaa ja hyvittää usealle eri tavarantoimittajalle.

”Maksuturvan Multivendor-ratkaisulla pystymme kytkemään kauppapaikkaamme useita myyjä-osapuolia samalla kun rahaliikenne hoidetaan täysin automaattisesti. Kaikki projektiin liittyvät tehtävät hoidettiin erinomaisesti ja olemme hyvin tyytyväisiä palvelun korkeaan tasoon.” kertoo Metsä Groupin Hannes Vickholm.